@article { author = {Habashizadeh, J and Rafat, SA and Moghaddam, Gh and Nematollahi, A and Shodja, J}, title = {Genetic resistance of Ghezel and Ghezel-Baluchi crossbred lambs to gastro-internal nematodes}, journal = {Animal Science Research}, volume = {27}, number = {2}, pages = {1-13}, year = {2017}, publisher = {University of Tabriz}, issn = {2008-5125}, eissn = {2676-5705}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {بررسی مقاومت ژنتیکی گوسفندان نژاد قزل و آمیخته قزل-بلوچی نسبت به نماتودهای دستگاه گوارش}, abstract_fa = {زمینه مطالعاتی: امروزه در کنار صفات تولیدی، ویژگی­های مقاومت ژنتیکی دام نیز مورد توجه اصلاح گران قرار گرفته است و علاقمندی به استفاده از قابلیت­های ژنتیکی حیوان برای مقابله با بیماری­ها و انگل­ها فزونی یافته است. هدف: هدف از اجرای این طرح، بررسی مقاومت نسبی گوسفندان ن‍‍‍ژاد قزل و دو رگه های قزل- بلوچی در استان آذربایجان شرقی نسبت به انگل­­های داخلی بود. روش کار: اطلاعات تحقیق از 24 رأس گوسفند یکساله حاصل از دو ترکیب ژنتیکی بدست آمد. گروه­های ژنتیکی شامل 12 رأس گوسفند نژاد قزل و 12 رأس گوسفند آمیخته­ی ­قزل-بلوچی بود. نمونه گیری در دو نوبت و در تاریخ­های 30/11/1390 و 14/12/1390 در ایستگاه تحقیقاتی خلعت پوشان انجام گرفت. تمامی گوسفندان متولد زمستان 1389 بودند و همه­ی آنها در شرایط محیطی یکسان قرار داشتند. صفات مورد بررسی شامل وزن بدن، تعداد تخم نماتودها در هر گرم مدفوع، هماتوکریت و تست فماچا بودند. داده های وزن تولد و هماتوکریت توسط رویه­ی GLM  و بقیه صفات توسط رویه­ی MIXED نرم افزارSAS آنالیز شد. نتایج: نتایج بدست آمده نشان داد که اثر گروه ژنتیکی در مورد کل تخم نماتودهای موجود در هر گرم مدفوع، تست فماچا و هماتوکریت ، تخم نماتودیروس و مارشالاژیا  معنی­دار است(P<0.05). دورگ گیری قزل با بلوچی موجب افزایش مقاومت نسبی به نماتودهای دستگاه گوارش از لحاظ صفات اندازه گیری شده در این تحقیق است ولی دلیل ژنتیکی برتری دورگ ها نسبت به نژاد خالص و آگاهی از ماهیت پلی ژنی یا اثرات غیر افزایشی نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.}, keywords_fa = {گوسفند,انگل,نماتود‌ها,بیماری,مقاومت,دو رگ گیری,فماچا تست}, url = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6607.html}, eprint = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6607_71b83917df2c241be5c6e969b0bda85d.pdf} } @article { author = {Khatibjoo, A and Heirdarzadeh, Z and Jafari, M and Aalaei, M}, title = {Effect of garlic powder and flavomycin on performance of broiler chickens fed diets containing different levels of dietary crude fat}, journal = {Animal Science Research}, volume = {27}, number = {2}, pages = {15-26}, year = {2017}, publisher = {University of Tabriz}, issn = {2008-5125}, eissn = {2676-5705}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {تاثیر پودر سیر و آنتی بیوتیک فلاوومایسین بر عملکرد جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره‌های حاوی سطوح متفاوت چربی خام}, abstract_fa = {زمینه مطالعاتی: سطح چربی جیره ممکن است روی تاثیرگذاری گیاهان داروئی و عصاره آنها بر عملکرد طیور موثر باشد. هدف: این تحقیق به منظور ارزیابی تاثیر پودر سیر و آنتی­بیوتیک فلاوومایسین بر عملکرد و قابلیت هضم چربی جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با سطوح متفاوت چربی انجام گرفت. روش کار: سیصد قطعه جوجه­ گوشتی سویه راس 308 با آرایش فاکتوریل (2×3) با 2 سطح چربی خام جیره و 3 نوع افزودنی در قالب طرح بلوک­‌های کامل تصادفی به 6 تیمار، 5 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار اختصاص داده شدند. جیره‌های آزمایشی عبارت بودند از 1) جیره پایه (حاوی 3% چربی)، 2) جیره پایه بعلاوه 2% چربی (جیره 5% چربی)، 3) جیره پایه بعلاوه 5/1% پودر سیر، 4) جیره 5% چربی بعلاوه 5/1% پودر سیر، 5) جیره پایه بعلاوه فلاوومایسین (200 گرم در تن) و 6) جیره 5% چربی بعلاوه فلاوومایسین (200 گرم در تن). نتایج: نتایج آزمایش نشان داد که جیر‌ه‌های آزمایشی تاثیر معنی‌داری بر خوراک مصرفی، ضریب تبدیل خوراک، قابلیت هضم چربی، متابولیت‌های خونی، درصد اجزای لاشه و جمعیت سلول‌های خونی جوجه‌های گوشتی نداشتند (05/0P > ) اما جوجه‌های دریافت کننده جیره پایه همراه با آنتی‌بیوتیک فلاوومایسین یا جیره حاوی مکمل چربی همراه با پودر سیر دارای افزایش وزن بدن بالاتری نسبت به گروه شاهد بودند (05/0P < ). جوجه‌های دریافت کننده جیره‌ دارای مکمل چربی دارای IgG اولیه و کل بالاتری نبست به جوجه‌های دریافت کننده جیره پایه بودند (05/0P < ). همچنین جوجه‌های دریافت کننده جیره‌های حاوی پودر سیر دارای IgM و آنتی‌بادی کل اولیه و ثانویه و همچنین IgG ثانویه بالاتری نسبت به گره شاهد بودند (05/0P < ). نتیجه‌گیری نهایی: در مجموع، سطح چربی جیره موجب کاهش معنی‌دار خوراک مصرفی جوجه‌های گوشتی شد ولیکن پودر سیر موجب بهبود پاسخ ایمنی هومورال جوجه­های گوشتی گردید.}, keywords_fa = {ایمنی,جوجه گوشتی,عملکرد,قابلیت هضم چربی}, url = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6608.html}, eprint = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6608_f55fd3b6a4bbaf7fe89941d5d55c6827.pdf} } @article { author = {Torkzaban, M and Moghaddam, Gh and Tajik, P and Barin, A}, title = {Isolation and maintenance of calves type A spermatogonia in vitro: in influence of epidermal growth factor on number of cells, colony size and spermetogoia viability}, journal = {Animal Science Research}, volume = {27}, number = {2}, pages = {27-39}, year = {2017}, publisher = {University of Tabriz}, issn = {2008-5125}, eissn = {2676-5705}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {جداسازی و کشت سلول‌های اسپرماتوگونی گاو و بررسی اثر فاکتور رشد اپیدرمال بر تعداد سلول‌ها، اندازه کلونی‌ها و میزان زنده‌مانی اسپرماتوگونی}, abstract_fa = {زمینه مطالعاتی: فاکتور رشد اپیدرمال می­تواند باعث افزایش تعداد سلول­ها، اندازه کلونی‌ها و میزان زنده‌مانی سلولهای بنیادی اسپرماتوگونی گردد. هدف: این آزمایش به منظور بررسی اثر فاکتور رشد اپیدرمال بر تعداد سلول­ها، اندازه کلونی‌ها و میزان زنده‌مانی اسپرماتوگونی انجام گرفت. روش­کار: در این مطالعه سلول‌های اپیتلیوم لوله‌های منی‌ساز از بیضه گوساله با استفاده از مراحل هضم آنزیمی و DSA لکتین جداسازی شدند. ماهیت سلول‌ها علاوه بر ریخت‌شناسی و فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز، از طریق نشانگرهای اختصاصی Oct-4 و ویمنتین در سلول‌های کلونی و سرتولی تأیید شدند. برای تعیین شرایط مناسب کشت و غنی‌سازی سلول‌ها، تعلیق سلولی حاوی سلول‌های بنیادی به صورت هم کشت با سلول سرتولی و افزودن غلظت‌های متفاوت از فاکتور رشد EGF کشت داده شد. در طول 2 هفته دوره کشت، میزان کلونیزاسیون، با میکروسکوپ نوری اندازه گیری شد. در آخرین مرحله، این سلولها در محیط In vitro منجمد-ذوب شدند تا درجه خلوص و قدرت زیست سلول‌های بنیادی ارزیابی شود. نتایج: در بررسی سطح به صورت کلی، در تیمار با غلظت 50 نانوگرم EGF افزایش سطح تغییر معنی‌دار بود (05/0P <)، در بررسی کلونی‌های با قطر بزرگتر از 114/0 میلی‌متر (± SE)، افزایش قطر کلونی‌ها در غلظت 50 نانوگرم معنی‌دار بود (05/0P <)، اما در اندازه کلونی‌ها در شمارش روز آخر تغییر معنی‌داری در هیچ کدام از گروه های آزمایشی دیده نشد (05/0 P ≥). نتیجه‌گیری نهایی: مطالعه حاضر نشان می‌دهد که می‌توان سلول‌های بنیادی اسپرماتوگونی را با درجه خلوص بالا از بیضه گوساله جدا کرد و همچنین از رابطه متقابل بین سلول‌های بنیادی اسپرماتوگونی و سلول‌های سرتولی و بعضی فاکتورهای رشد برای شروع، حفظ فرایند اسپرم‌زایی و غنی‌سازی سلول‌های بنیادی در طی کشت و افزایش درجه خلوص و قدرت زیست آنها در طی انجماد استفاده کرد. درتجزیه و تحلیل آماری از آزمون ANOVA استفاده شد و P <0.05، به عنوان سطح معنی‌دار در نظر گرفته شد.}, keywords_fa = {سلول‌های بنیادی,اسپرماتوگونی,کلونیزاسیون,هم‌کشتی,EGF}, url = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6609.html}, eprint = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6609_e7fe9fe73bedac8127a8ae8c1c297ec6.pdf} } @article { author = {Ghasemi, H A and Hajkhodadadi, I and Kazemi, M and Khodaei Motlagh, M and Khalatabadi, AH}, title = {Effects of using essential oil mixture in drinking water on growth performance, hematology and blood lipid profile of ostriches (Struthio camelus)}, journal = {Animal Science Research}, volume = {27}, number = {2}, pages = {41-54}, year = {2017}, publisher = {University of Tabriz}, issn = {2008-5125}, eissn = {2676-5705}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {اثرهای استفاده از اسانس ترکیبی گیاهان دارویی در آب آشامیدنی بر عملکرد رشد، هماتولوژی و پروفیل چربی خون شترمرغ‌}, abstract_fa = {زمینه مطالعاتی: اسانس­ها به عنوان محرک­های رشد نقش مهمی در بهبود سلامتی در گونه­های مختلف طیور دارند، اما در مورد تأثیر این فراورده­های گیاهان دارویی مطالعه خاصی روی جوجه شترمرغ­ها انجام نشده است. هدف: در این مطالعه اثرهای استفاده از سطوح مختلف مکمل اسانس ترکیبی گیاهان دارویی (شامل سطوح مساوی از اسانس نعناع، ​​اکالیپتوس، رازیانه و آویشن) بر عملکرد رشد، هماتولوژی و پروفایل چربی خون در جوجه شترمرغ اهلی آفریقایی از سن 5 تا 7 ماه مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: سه تیمار آزمایشی عبارت بودند از: شاهد (بدون اسانس)، و سطح 200 و 400 میلی­گرم اسانس در لیتر آب آشامیدنی. در مجموع 18 قطعه جوجه شترمرغ (6 پرنده برای هر تیمار) در این آزمایش مورد استفاده قرار گرفت. نتایج: سطح 200 میلی­گرم از اسانس به طور معنی­داری وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی را از 5 تا 7 ماهگی بهبود بخشید (05/0P<). سطح 200 میلی­گرم از اسانس همچنین سبب افزایش معنی­دار غلظت هموگلوبین خون شد (038/0P=). علاوه بر این، افزودن هر دو سطح 200 و 400 میلی­گرم اسانس در هر لیتر آب موجب کاهش معنی­دار (05/0P<) در نسبت هتروفیل به لنفوسیت، به عنوان یک شاخص تنش گردید. هیچ اثر معنی­داری از جیره­های آزمایشی بر روی دیگر فراسنجه­های هماتولوژیکی مشاهده نشد (05/0P). محتوای بخش A پروتئین، پروتئین خام، کلسیم و منیزیم علوفه خشک یونجه تحت تاثیر مرحله بلوغ قرار نگرفت. برداشت یونجه در صبح در مقایسه با عصر محتوای پروتئین خام، الیاف، پروتئین غیر قابل حل در شوینده خنثی و اسیدی و پروتئین غیرقابل تجزیه در شکمبه را افزایش و محتوای کربوهیدرات­های غیرالیافی و تجزیه­پذیری شکمبه­ای ماده خشک و ماده آلی را کاهش داد (05/0>P). محتوای بخش B3 پروتئین، ماده آلی، عصاره اتری، لیگنین و کلسیم تحت تاثیر زمان برداشت علوفه یونجه قرار نگرفت.  نتیجه­گیری نهایی: یونجه برداشت شده در قبل از گل­دهی و نوبت عصر ارزش تغذیه­ای بالاتری داشت. }, keywords_fa = {علوفه یونجه,ترکیب شیمیایی,بخش‌های پروتئین خام,تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای}, url = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6615.html}, eprint = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6615_925004a8d57d4fef79c0625365e8efdf.pdf} } @article { author = {Javanmanesh, A and Nasiri, MR and Azgandi, M}, title = {Sequencing of HVR-III region of mtDNA in Iranian sheep breeds}, journal = {Animal Science Research}, volume = {27}, number = {2}, pages = {133-141}, year = {2017}, publisher = {University of Tabriz}, issn = {2008-5125}, eissn = {2676-5705}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {بررسی ناحیه HVR-III ژنوم میتوکندری گوسفندان ایرانی با روش توالی‌یابی}, abstract_fa = {زمینه مطالعاتی: کشور ایران جزء یکی از محدود مناطقی است که کشاورزی و اهلی شدن حیوانات توسط انسان­های اولیه در آن اتفاق افتاده است و در نتیجه باعث شده است که ایران دارای ذخایر ژنتیکی ارزشمندی در حیوانات اهلی باشد. از طرفی ایران با داشتن بیش از 27 نژاد گوسفند اهلی به همراه 5 زیرگونه گوسفند وحشی، دارای ذخیره ژنتیکی با تنوع کم نظیری در دنیا می باشد. هدف: هدف از انجام این تحقیق توالی­یابی ناحیه HVR-III از ژنوم میتوکندری گوسفندان اهلی نژاد مغانی، لری­بختیاری، سنگسری، بلوچی، کرمانی، شال، قره­گل و کردی به منظور بررسی ارتباط فیلوژنیک بین نژادهای مذکور و همچنین مقایسه با هاپلوتایپ­های شاخص شناسایی شده گوسفند اهلی می­باشد. روش کار: برای این منظور تعداد 80 نمونه خون جمع‌آوری و پس از استخراج DNA، ناحیه موردنظر توسط پرایمرهای اختصاصی به روش PCR تکثیر و سپس توالی­یابی شدند. نتایج: با تجزیه و تحلیل داده­های حاصل از تعیین توالی و مقایسه توالی HVR-III گوسفندان ایرانی با یکدیگر و با توالی ناحیه مشابه از ژنوم گوسفندان سایر نژاد­ها، مشخص شد که علیرغم تنوع فنوتیپی قابل توجه در بین نژاد­های مورد مطالعه، این نژاد­ها همگی متعلق به گروه هاپلوتایپی A می­باشد. این امر ممکن است به دلیل نزدیکی جغرافیایی مکان زیستی آن ها و یا به دلیل روش خاص زندگی عشایر باشد که انتظار می رود نژاد­های متنوع امروزی ایران از توده های محدودی با تنوع نسبتا کم مشتق شده باشند. نتیجه گیری نهایی: نتیجه گیری کامل تر نیازمند مطالعه بخش­های بزرگتری از DNA میتوگندری و همچنین بر روی تعداد بیشتر نمونه از نژادهای اهلی به همراه مطالعه تنوع نژادهای وحشی گوسفند ایران است. }, keywords_fa = {ناحیه HVR-III,گوسفند ایرانی,هاپلوتایپ A,ژنوم میتوکندری}, url = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6616.html}, eprint = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6616_b58ec894cdd93855a5bfbb5839afc6a6.pdf} } @article { author = {Parvar, R and Ghoorchi, T and Shams, M}, title = {Effect of incorporation of canola, soybean and fish oils to the diet on fatty acid composition and quality of meat in fattening lambs}, journal = {Animal Science Research}, volume = {27}, number = {2}, pages = {43-159}, year = {2017}, publisher = {University of Tabriz}, issn = {2008-5125}, eissn = {2676-5705}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {اثر افزودن روغن‌های کلزا، سویا و ماهی به جیره خوراکی بر ترکیب اسیدهای چرب و کیفیت گوشت بره‌های پرواری}, abstract_fa = {زمینه مطالعاتی: در سال­های اخیر استفاده از روغن­ها در جیره دام به دلیل داشتن برخی اسیدهای چرب مفید برای سلامتی انسان همچون اسیدلینولئیک و اسیدلینولنیک مورد توجه قرار گرفته است. هدف: بررسی تاثیر افزودن روغن­های کلزا، سویا و ماهی به جیره خوراکی بر کیفیت و ترکیب اسیدهای چرب گوشت بره­های پرواری بود. روش کار: 35 راس بره نر با میانگین وزن 2 ±8/27 کیلوگرم در یک دوره­ی 84 روزه مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل 1) شاهد (بدون افزودن روغن)، 2) 3 درصد روغن ماهی، 3) 3 درصد روغن کلزا، 4) 3 درصد روغن سویا، 5) 5/1 درصد روغن ماهی + 5/1 درصد روغن کلزا، 6) 5/1 درصد روغن ماهی + 5/1 درصد روغن سویا و 7) 5/1 درصد روغن کلزا + 5/1 درصد روغن سویا بودند. نتایج: منابع مختلف روغن در سطح 3 درصد اثر معنی‌داری بر رنگ،pH  نهایی، شاخص­ افت حاصل از پخت و نیروی برش گوشت نداشتند. اسیدهای چرب اولئیک، پالمیتیک و استئاریک به ترتیب بشترین مقدار را در بین تمام اسیدهای چرب گوشت داشتند. جیره­های حاوی روغن سبب افزایش میزان اسیدهای چرب غیراشباع و کاهش اسیدهای چرب اشباع در بره­های تغذیه شده با روغن در مقایسه با تیمار شاهد شدند. بره­های تغذیه شده با روغن ماهی بالاترین میزان اسیدهای چرب ایکوزاپنتانوئیک، دوکوزاپنتانوئیک و دوکوزاهگزانوئیک را داشتند. افزودن روغن به طور موثر نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 را در مقایسه با شاهد کاهش داد. نتیجه­گیری نهایی: افزودن منابع مختلف روغن به جیره دام، می‌تواند بدون اثرات منفی بر کیفیت گوشت، ترکیب اسیدهای چرب گوشت بره­ها را تحت تاثیر قرار ­دهد و به عنوان یک راهکار جهت افزایش اسیدهای چرب غیراشباع گوشت، بخصوص اسیدهای چرب امگا-3 و بهبود نسبت امگا-6 به امگا-3 استفاده شود.}, keywords_fa = {اسید چرب,بره کیفیت گوشت,روغن}, url = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6617.html}, eprint = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6617_f5a2098d8951f0c434aa4618d70c47a5.pdf} } @article { author = {Rostami, B and Hajizadeh, R and Shahir, MH}, title = {The effect of post-mating hCG administration on maternal P4 concentration and reproductive performance of Afshari × Booroola merino crossbred ewes}, journal = {Animal Science Research}, volume = {27}, number = {2}, pages = {161-172}, year = {2017}, publisher = {University of Tabriz}, issn = {2008-5125}, eissn = {2676-5705}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {تاثیر تزریق گونادوتروپین کوریونیک انسانی پس از قوچ‌اندازی بر غلظت پروژسترون و عملکرد تولید‌مثلی میش‌های آمیخته افشاری × برولا مرینو}, abstract_fa = {زمینه مطالعاتی: تلفات اولیه رویانی یکی از مشکلات اصلی تولید­مثلی دام­های مزرعه­ای است. تولید ناکافی پروژسترون از جسم زرد در اوایل آبستنی یکی از علل عمده این تلفات است. هدف: هدف از انجام این آزمایش تعیین اثرات تزریق عضلانی 400 واحد بین­المللی hCG، در روز 11 پس از قوچ­اندازی بر روی عملکرد تولیدمثلی میش­های آمیخته افشاری × مرینو بود. روش کار: در مطالعه حاضر، تعداد 24 راس میش آمیخته افشاری × مرینو به صورت تصادفی در دو گروه 12 راسی قرار گرفتند. جهت همزمانی فحلی، تمامی میش­ها سیدرهای پروژسترونی را به مدت 12 روز دریافت کردند. در روز 11 پس از قوچ­اندازی، میش­های گروه hCG، 400 واحد بین­المللی hCG به صورت عضلانی دریافت کردند و میش­های گروه کنترل هیچ درمانی را دریافت نکردند. جهت اندازه­گیری غلظت هورمون پروژسترون در روزهای 7، 12، 17 و 22 پس از قوچ­اندازی از میش­ها خون­گیری به عمل آمد. نتایج:  نتایج این مطالعه نشان داد که غلظت هورمون پروژسترون در روزهای 12 و 17 پس از قوچ­اندازی در میش­های گروه hCG به طور معنی­داری بالاتر از گروه کنترل بود (05/0 >P). میش­های گروه hCG سه و چهارقلوزایی بیشتری نسبت به گروه کنترل داشتند که در نتیجه تعداد بره متولد شده و تعداد بره به ازای هر میش در گروه hCG بالاتر بود. میزان تلفات رویانی تا زمان از شیرگیری در گروه hCG (6/3%) از گروه کنترل (8/11%) کمتر بود (05/0>P). نتیجه­گیری نهایی: به طور کلی نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که تجویز hCG در اوایل آبستنی با بهبود عملکرد لوتئال و احتمالا با کاهش تلفات رویانی، عملکرد تولیدمثلی را در میش­های آمیخته افشاری × مرینو بهبود می­بخشد.}, keywords_fa = {عملکرد تولیدمثلی,میش,پس از جفت‌گیری,hCG}, url = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6618.html}, eprint = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6618_8957cc41281bf7cc7e9d8ccb66232b78.pdf} } @article { author = {Aalaei Baher, S and Mohammadzadeh, H and Taghizadeh, A and Hoseinkhani, A}, title = {The effects of bacterial inoculant and prebiotic additive on fermentation characteristics and rumen degradability of corn silage}, journal = {Animal Science Research}, volume = {27}, number = {2}, pages = {173-188}, year = {2017}, publisher = {University of Tabriz}, issn = {2008-5125}, eissn = {2676-5705}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {اثر افزودنی باکتریایی و پری‌بیوتیکی بر پروفایل تخمیر و تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای مواد مغذی سیلاژ ذرت}, abstract_fa = {زمینه مطالعاتی: استفاده از برخی مواد افزودنی به سیلاژ ذرت می­تواند بر پروفایل تخمیر و تجزیه­پذیری شکمبه­ای مواد مغذی سیلاژ ذرت  تاثیر به­سزایی داشته باشد. هدف:این طرح به منظور بررسی اثرات افزودنی میکروبی تجاری با نام Lalsil Fresh (حاوی لاکتوباسیلوس بوکنری) و افزودنی پری­بیوتیکی (پودر آب پنیر) بر روی پروفایل تخمیر و تجزیه­پذیری شکمبه­ای مواد مغذی سیلاژ ذرت صورت گرفت.  روش کار: تیمارهای آزمایشی بترتیب شامل 1) سیلاژ ذرت شاهد (بدون افزودنی)، 2) سیلاژ ذرت تیمار شده با پودر آب پنیر (یک درصد یا 10 کیلو بر تن)، 3) سیلاژ ذرت تیمار شده با افزودنی باکتریایی Lalsil Fresh به میزان 106×8/1 واحد تشکیل دهنده کلنی به ازای هر گرم علوفه تازه و 4) سیلاژ ذرت تیمار شده با پودر آب پنیر (یک درصد) به همراه افزودنی باکتریایی لالسیل (106×8/1 واحد تشکیل دهنده کلنی به ازای هر گرم علوفه تازه) بودند. نتایج: در پایان دوره آزمایشی 90 روزه تیمار پودر آب پنیر و افزودنی باکتریایی سبب کاهش تولید پساب و افزایش در ماده خشک سیلاژ نسبت به تیمار شاهد شدند (05/0< P). افزودن پودر آب پنیر به علوفه ذرت سیلوئی سبب افزایش غلظت پروتئین خام و کاهش غلظت الیاف در سیلاژ گردید (05/0< P). افزودنی لالسیل باعث کاهش pH سیلاژ ذرت شد (05/0< P). مخلوط افزودنی میکروبی و پری­بیوتیکی کمترین میزان اسیدهای چرب فرار و ازت آمونیاکی را به خود اختصاص دادند (05/0< P). تیمار پودر آب پنیر سبب افزایش معنی­دار تجزیه­پذیری بخش محلول، بخش کند تجزیه و ثابت نرخ تجزیه گردید (05/0< P). افزودنی باکتریایی نیز سبب افزایش قابلیت ناپدید شدن ماده خشک سیلاژ ذرت شد.  نتیجه­گیری نهایی: نتایج آزمایش نشان داد که پودر آب پنیر می­تواند سبب بهبود ارزش تغذیه­ای، افزایش قابلیت هضم و نرخ نجزیه پذیری سیلاژ ذرت گردد. همچنین افزودنی باکتریایی با کاهش سریع pH موجب بهبود کیفیت سیلاژ حاصله می­گردد.}, keywords_fa = {سیلاژ ذرت,افزودنی میکروبی,افزودنی پری‌بیوتیک,لاکتوباسیلوس بوکنری,پروفایل تخمیر,تجزیه پذیری شکمبه‌ای}, url = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6629.html}, eprint = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6629_71f80634dd090ced3f106072b9b573a8.pdf} } @article { author = {Nabizadeh, S and Valizadeh, R}, title = {Effect of Menth piperita essential oil on bovin ruminal isolated Lactobacillus}, journal = {Animal Science Research}, volume = {27}, number = {2}, pages = {189-202}, year = {2017}, publisher = {University of Tabriz}, issn = {2008-5125}, eissn = {2676-5705}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {اثراسانس گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita) بر لاکتوباسیل‌های جدا شده از شکمبه گاو}, abstract_fa = {زمینه مطالعاتی: اسانس برخی گیاهان فعالیت ضد میکروارگانیزمی دارد. هدف: این تحقیق به منظور بررسی اثر اسانس گیاه نعناع فلفلی بر لاکتو‌‌باسیل‌‌های جداسازی شده از شکمبه گاو به منظور مطالعه امکان کنترل اسیدوز از طریق کاهش این میکروارگانیزم‌ها انجام شد. روش‌ کار: نمونه مایع شکمبه از شکمبه گاوهایی که با جیره حاوی 65%کنستانتره و 35 % علوفه تغذیه شده بودند جمع‌آوری و صاف گردید. به‌منظور جداسازی لاکتوباسیلها در سطح جنس از محیط اختصاصی MRS استفاده گردید و انتخاب کلنی‌ها بر اساس اندازه و مورفولوژی و تست‌های کاتالاز و اکسیداز و رنگ‌آمیزی گرم انجام گرفت. سپس تست‌های بیوشیمیایی تخمیر قندها و هیدرولیز آرژنین و تولید  CO2از گلوکز انجام شد. به منظور بررسی تأثیر اسانس نعناع فلفلی بر لاکتوباسیل‌های جداسازی شده و لاکتوباسیلوس پلنتارم ابتدا اسانس گیاه بوسیله دستگاه کلونجر استخراج شد و سپس اثر آن به کمک روش ایجاد حلقه در آگار و اندازه‌گیری قطر هاله عدم رشد انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل 16 گونه لاکتوباسیلوس بود که در معرض غلظت ثابتی از اسانس خالص نعناع فلفلی وآب مقطر (شاهد) قرار گرفتند. نتایج: تعداد 36 کلنی  مربوط به جنس لاکتوباسیلها جداسازی و شناسایی گردید که در15گروه در سه طبقه تقسیم بندی شدند. لاکتوباسیل‌های هتروفرمنتیتیو با 58% فراوانی بیشتری نسبت به لاکتو باسیل‌های هموفرمنتیتیو با 42% داشتند. اسانس نعناع بر تمام باکتری‌های آزمایش شده اثر مهاری داشت. نتیجه گیری نهایی: اسانس گیاه نعناع فلفلی اثر معنی‌داری (05/0p≤) بر کاهش رشد لاکتوباسیل‌ها در محیط آزمایشگاه داشت.}, keywords_fa = {اسانس,شکمبه,لاکتو باسیلوس,نعناع فلفلی}, url = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6637.html}, eprint = {https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6637_b5fdc66f0611ce48529eeb4bdb2ebaad.pdf} }