دانشگاه تبریز
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2676-5705
23
2
2013
08
23
بررسی امکان بکار گیری تابع وود (گامای ناقص) در مدل تابعیت تصادفی به منظور برازش رکوردهای روزآزمون تولید شیر
1
11
FA
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_289.html
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_289_f4c134634a7318986e4a485b74bcdba9.pdf
دانشگاه تبریز
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2676-5705
23
2
2013
08
23
اثر وزن کشتار بر صفات کمّی و کیفی لاشه در برههای نر پروار شدهی نژادهای قزل و مهربان
13
23
FA
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_290.html
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_290_8d932483a38ba43bbca10d1c2c8ce44b.pdf
دانشگاه تبریز
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2676-5705
23
2
2013
08
23
تأثیر سطوح مختلف محدودیت غذایی بر عملکرد و دمای بدن جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی
23
38
FA
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_291.html
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_291_cb3712104653debc85f0e35c55374fd6.pdf
دانشگاه تبریز
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2676-5705
23
2
2013
08
23
اثر تغذیه علوفه خارشتر به میش های شیری بر تولید شیر و عملکرد بره ها
39
49
FA
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_292.html
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_292_39a21afb746e15c0f8d8ce09b465fc21.pdf
دانشگاه تبریز
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2676-5705
23
2
2013
08
27
اثر مصرف متناوب زیلپاترول هیدروکلراید برعملکرد رشد و ویژگیی های لاشه در جوجه های گوشتی
51
60
FA
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_293.html
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_293_0d7e657a864b31276a853af4a3b7305c.pdf
دانشگاه تبریز
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2676-5705
23
2
2013
08
23
مطالعه رفتار چراگری زنبورهای کارگر و جمعآوری گرده در کلنیهای با تولید عسل بالا و تولید عسل پایین زنبورعسل ایرانی ((Apis mellifera meda
61
72
FA
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_294.html
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_294_f5fce5fce881b958b4aad42f822bc212.pdf
دانشگاه تبریز
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2676-5705
23
2
2013
08
23
تاثیر افزودن کود نیتروژن و پلی اتیلن گلیکول بر ترکیب شیمیایی و قابلیت هضم علوفه و سیلاژ گلرنگ
73
90
FA
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_295.html
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_295_db9e3217c147e811c0af394aa5ad7780.pdf
دانشگاه تبریز
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2676-5705
23
2
2013
08
23
ارزیابی رفتارهای درپوش برداری و تخلیه¬ی لاروهای آلوده و همبستگی آن¬ها با تولید عسل،جمعیت ورفتار دفاعی کلنی¬های زنبورعسل ایرانی
91
99
FA
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_296.html
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_296_4e55d1eb64c324029e343abb909dca5a.pdf
دانشگاه تبریز
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2676-5705
23
2
2013
08
23
بررسی اثر فصل تولید بر وقوع اختلال متابولیکی کاهش چربی شیر گاوهای هلشتاین ایران با کمک تحلیل لجستیک
101
110
FA
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_297.html
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_297_f658dfb25b96e3c368d2c87bcf2ca4ec.pdf
دانشگاه تبریز
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2676-5705
23
2
2013
08
23
اثرات منابع مختلف چربی جیره بر عملکرد رشد، جمعیت میکروبی و مقادیر pH محتویات روده کوچک و سکوم جوجه های گوشتی
111
121
FA
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_298.html
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_298_642376a22edb04326fa3d587bb72aa87.pdf
دانشگاه تبریز
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2676-5705
23
2
2013
08
23
اثر محافظت روغن¬ماهی بر متابولیسم شکمبه¬ای اسیدهای چرب، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه¬های شکمبه¬ای در محیط برون¬تنی
123
143
FA
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_299.html
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_299_3b9e4880efd3eaac420d44f4b9fe198a.pdf
دانشگاه تبریز
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2676-5705
23
2
2013
08
23
تأثیر افزودن موننسین و ویتامین E روی خصوصیات تجزیه پذیری شکمبه¬ای پنبه دانه کامل با استفاده از روش کیسه¬های نایلونی
143
153
FA
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_300.html
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_300_21e26c75a7ed71852a65744cabd7a9bb.pdf
دانشگاه تبریز
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2676-5705
23
2
2013
08
23
مقایسۀ برخی صفات رشد، خصوصیات کمی و کیفی لاشۀ بره های آمیخته و قزل ایستگاه تحقیقاتی خلعت پوشان
155
167
FA
10.22034/as.2013.14682
جهت مقایسۀ خصوصیات رشد و لاشۀ برههای قزل و آمیخته از 40 رأس بره نر تقریباً همسن استفاده گردید. گروههای ژنتیکی شامل برههای نژاد قزل(7 رأس) و برههای آمیختۀ بلوچی × قزل (7 رأس) ، آرخارمرینوس× قزل (7 رأس)، آرخارمرینوس × مغانی (10 رأس) و بلوچی × مغانی (9 رأس) بود. بره ها در سن حدود 90 روزگی به مدت 110 روز در 5 گروه پروار شدند. در طول مدت پروار عملیات توزین، پس از 18 ساعت گرسنگی برهها انجام گرفت. باقیماندۀ خوراک نیز در پایان روز توزین و ثبت گردید. نهایتاً بازده غذایی برحسب مادۀ خشک محاسبه شد. در پایان از هر ترکیب ژنتیکی 5 رأس ذبح گردید. پس از 24 ساعت سردخانه گذاری لاشه ها در دمای 4 درجه سانتیگراد و ثبت رکورد اندازه گیریهای مورفولوژیکی از لاشه، قطعه بندی نیم لاشۀ راست هر حیوان بر اساس استاندارد شماره (4276) ایران صورت گرفت.<strong> </strong>جهت آنالیز صفات از نرم افزار آماری SAS (9.1) استفاده گردید و مقایسۀ میانگین ها به روش مقایسۀ میانگین حداقل مربعات انجام شد.در این مطالعه اثر ترکیب ژنتیکی بر عرض ژیگو(B) و اوزان سردست و بازو، وزن ماهیچۀ ران، استخوان، چربی کلیه، چربی روده، درصد بازده لاشه، درصد گوشت به چربی در سطح احتمال 05/0معنی دار بود و بر اوزان لاشۀ گرم، لاشۀ سرد، دنبۀ گرم، دنبۀ سرد، قلوه گاه و چربی بدن در سطح احتمال 01/0معنی دار بود. در صفات کمی لاشه مهمترین اختلاف معنی دار مشاهده شده مربوط به وزن دنبه بود که نژاد قزل با دیگر گروهها اختلاف بسیار معنی داری داشت و همچنین در مقایسۀ بازده لاشه نیز باعث ایجاد تفاوت معنی دار در بین گروهها شد. در مقایسۀ کل چربی لاشه آمیخته های ایرانی و نژاد قزل به علت حجم زیاد دنبه نسبت به آمیخته های آرخارمرینوس عملکرد ضعیف تری نشان دادند. برای نسبت گوشت به چربی نیز نژاد قزل و بلوچی× مغانی عملکرد ضعیف تری نسبت به آمیخته های آرخار مرینوس داشتند که این نتیجه را می توان به حجم زیاد دنبه در نژاد های ایرانی نسبت داد.
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_14682.html
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_14682_7aab19b9d1bdb5093ed8761c3a40d178.pdf
دانشگاه تبریز
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2676-5705
23
2
2013
08
23
بررسی عملکرد یک گلۀ مرغ مادر تخمگذار در استان آذربایجان شرقی
169
179
FA
10.22034/as.2013.14683
این تحقیق به منظور مطالعۀ صفات مربوط به عملکرد و تولید یک واحد پرورش مرغ مادر تخمگذار انجام شد. یک واحد پرورش مرغ مادر تخمگذار در سن 52 هفتگی انتخاب شد و کلیۀ اطلاعات این واحد پرورش از قبیل تعداد مرغ، تعداد خروس، میزان تلفات مرغ و خروس، نسبت هر یک از آنها، درصد تولید تخممرغ (براساس مرغ روز و مرغ لانه)، تعداد تخممرغهای غیر قابل جوجه کشی، درصد هر یک از انواع تخممرغهای غیر قابل جوجه کشی و درصد تخممرغهای قابل جوجه کشی به صورت روزانه تا سن 72 هفتگی و تا قبل از شروع تولک بری به طور دقیق ثبت گردید. برای محاسبۀ درصد قدرت جوجه درآوری اطلاعات از واحد جوجه کشی گرفته شد. کلیه اطلاعات جمع آوری شده به 6 دورۀ آزمایشی 28 روزه تقسیم شد. در شروع تحقیق تعداد مرغ 30013 قطعه و تعداد خروس 4144 قطعه بود. نسبت مرغ به خروس در ابتدای دورۀ آزمایش در حدود 14 بود. میزان تلفات مرغ و خروس در کل دورۀ آزمایشی به ترتیب 033/0 و 022/0 درصد بود. درصد تولید تخممرغ بر اساس مرغ روز در مقایسه با مقدار استاندارد توصیه شده در دفترچه راهنمای مدیریت پرورش در حدود 55/5 درصد کمتر بود. به طور کلی با افزایش دورههای آزمایشی (سن پرندگان) تعداد تخممرغهایی که برای جوجه کشی مناسب نیستند افزایش مییابد و درصد تخممرغهای قابل جوجه کشی با افزایش سن کاهش پیدا میکند. درصد تخممرغهای قابل جوجه کشی واحد پرورش تفاوت آماری خیلی معنی داری با مقدار توصیه شده در دفترچه راهنمای مدیریت پرورش دارد. با افزایش دورههای آزمایشی قابلیت جوجه درآوری کاهش یافت. قابلیت جوجه درآوری این واحد پرورشی در مقایسه با مقادیر توصیه شده در دفترچه راهنمای مدیریت پرورش پایین بود. با توجه به میزان تولید و صفات مربوط به عملکرد این واحد پرورشی، توجه به مسایل مدیریتی و تغذیهای ضروری است.
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_14683.html
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_14683_476c294ec129cdaed6e81421902f90c8.pdf
دانشگاه تبریز
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2676-5705
23
2
2013
08
23
اثر قارچ نوروسپورا سیتوفیلا بر ترکیبات شیمیایی، خصوصیات فیزیکی و تجزیه پذیری سرشاخه خرما
181
191
FA
10.22034/as.2013.14684
در این تحقیق ترکیبات شیمیایی سرشاخه خرمای عمل آوری شده با قارچ نوروسپورا سیتوفیلا به روش تجزیه تقریبی انجام شد و تجزیه پذیری ماده خشک، پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی به روش کیسه های نایلونی مورد مطالعه قرار گرفت. داده های بدست آمده در قالب طرح کاملاً تصادفی تجزیه و تحلیل آماری شدند. مقادیر ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خاکستر خام برای سرشاخه خرمای عمل آوری نشده به ترتیب 94، 62/89، 1/5، 98/78، 23/77 و 08/10 درصد و برای عمل آوری شده 16/92، 76/88، 10، 45/77، 80/75 و 23/11 درصد بود. درصد پروتئین خام سرشاخه خرما پس از عمل آوری افزایش یافت<strong> </strong><strong>(05/0</strong>P<strong><</strong><strong>)</strong>، در حالی که درصد ماده خشک، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی کاهش یافت <strong>(05/0</strong>P<strong><</strong><strong>)</strong>. خصوصیات فیزیکی از جمله ظرفیت نگه داری آب و ماده خشک محلول پس از عمل آوری کاهش و خاکستر محلول، دانسیته توده ای و جرم حجمی لحظه ای افزایش یافت <strong>(05/0</strong>P<strong><</strong><strong>)</strong>. تجزیه پذیری موثر و شاخص ارزش غذایی ماده خشک و پروتئین خام و تجزیه پذیری موثر الیاف نامحلول در شوینده خنثی برای سرشاخه عمل آوری شده بیش از سرشاخه عمل آوری نشده بود <strong>(05/0</strong>P<strong><</strong><strong>)</strong>. به طور کلی عمل آوری سرشاخه خرما با قارچ نوروسپورا سیتوفیلا منجر به افزایش درصد پروتئین خام، تجزیه پذیری مؤثر و شاخص ارزش غذایی و بهبود خصوصیات فیزیکی گردید. در نتیجه سرشاخه خرمای عمل آوری شده می تواند به عنوان یک ماده غذایی با ارزش در تغذیه دام مورد استفاده قرارگیرد.
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_14684.html
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_14684_74443fd81f8708021956112784d42eda.pdf