%0 Journal Article %T تأثیر سطوح مختلف اسیدآمینه‌های والین و تریپتوفان در جیره‌های کم پروتئین بر خصوصیات لاشه و پاسخ سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی %J پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) %I دانشگاه تبریز %Z 2008-5125 %A پارسایی مهر, خسرو %A دانشیار, محسن %A فرهومند, پرویز %A جانمحمدی, حسین %A علیایی, مجید %D 2022 %\ 05/22/2022 %V 32 %N 1 %P 1-14 %! تأثیر سطوح مختلف اسیدآمینه‌های والین و تریپتوفان در جیره‌های کم پروتئین بر خصوصیات لاشه و پاسخ سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی %K والین %K تریپتوفان %K خصوصیات لاشه %K سیستم ایمنی %K جیره‌های کم پروتئین %K جوجه‌های گوشتی %R 10.22034/as.2022.41156.1578 %X زمینه مطالعاتی: سطوح مختلف اسیدآمینه‌های سنتتیک والین و تریپتوفان در جیره‌های غذایی کم پروتئین تأثیر زیادی بر عملکرد طیور دارد. هدف: این آزمایش به منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف اسیدآمینه‌های والین و تریپتوفان در جیره-های غذایی کم پروتئین بر عملکرد لاشه و پاسخ سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی انجام شد. روش کار: در این طرح از 450 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت آزمایش فاکتوریل 3×3 با 5 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار از سن 8-21 روزگی انجام گردید. 3 سطح والین (توصیه شده جداول برزیلی، 10 و 20 درصد ) و 3 سطح تریپتوفان (توصیه شده جداول برزیلی، 5 و 10 درصد) در تحقیق اخیر استفاده شد. نتایج: نتایج نشان داد که افزودن اسیدآمینه‌های سنتتیک والین و تریپتوفان در جیره‌های کم پروتیئن تأثیر معنی‌داری بر بازده لاشه، وزن نسبی ران، سنگدان، قلب و چربی حفره شکمی نداشت (05/0