2024-03-28T20:10:56Z
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/?_action=export&rf=summon&issue=1468
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2008-5125
1400
31
1
بررسی تاثیر متقابل آنتیاکسیدان نانوسلنیوم با زمان بر روی فراسنجههای کیفی اسپرم قوچ قزل طی زمانهای مختلف یخگشایی
سحر
ناطق
غلامعلی
مقدم
صادق
علیجانی
فرشید
نظری
حدیث
قمری
چکیده زمینه مطالعاتی: آنتیاکسیدانها جهت حفظ سلامت سلول اسپرم در مقابل آسیبهای ناشی از تنش اکسیداتیو ضروری هستند. هدف: این پژوهش به منظور افزایش خصوصیات کیفی منی قوچ توسط نانوسلنیوم طی فرآیند انجماد در نیتروژن مایع طی 30 روز نگهداری انجام پذیرفت. روش کار: جمعآوری منی دو بار در هفته از 4 راس قوچ نژاد قزل خالص که از هر قوچ 6 بار اسپرمگیری صورت گرفت. منی جمعآوری شده با رقیقکنندهی بدون آنتیاکسیدان (شاهد) و نانوسلنیوم 1 میکروگرم و نانوسلنیوم 2 میکروگرم در میلیلیتر رقیق شد. وپایوتها پس از سردسازی به مدت 90 دقیقه در یخچال و رسیدن به دمای5 درجهی سانتیگراد، به مدت 8 الی 10 دقیقه در 4 سانتیمتری بالای سطح نیتروژن مایع قرار گرفتند و سپس در داخل نیتروژن مایع غوطهور گردیدند. خصوصیات کیفی اسپرمها شامل زنده-مانی، درصد تحرک کل و پیشرونده، سلامت غشای پلاسمایی، درصد اسپرمهای غیرطبیعی و غشای آکروزوم ناسالم در روزهای صفر و 15 و 30 فرآیند انجماد مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج: درصد زندهمانی، تحرک کل و پیشرونده و سلامت غشای سیتوپلاسمی اسپرمها در اثر گذر زمان کاهش معنیداری داشت (01/0>p). همچنین درصد اسپرم-های غیرطبیعی و اسپرمهای با غشای آکروزوم ناسالم در طی آزمایش روند افزایشی داشتند (01/0>p). با این وجود، افزودن سطوح مختلف نانوسلنیوم به رقیق کننده سبب افزایش معنیدار درصد زندهمانی، درصد اسپرمهای با حرکت کل و پیشرونده و غشای پلاسمایی سالم(هاست مثبت) در روزهای صفر و 15و 30 نسبت به تیمار شاهد شده (01/0>p) و سبب کاهش درصد اسپرمهای با غشای پلاسمایی ناسالم و درصد اسپرمهای غیرطبیعی نسبت به تیمار شاهد شد (01/0>p). نتیجه گیری نهایی: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، افزودن مقادیر مختلف نانوسلنیوم خصوصا نانوسلنیوم 1 میکروگرم در میلیلیتر به رقیقکنندهی اسپرم قوچ سبب افزایش فراسنجههای کیفی اسپرم در طول مدت نگهداری میشود
اسپرم
آنتیاکسیدان
نانوسلنیوم
قوچ قزل
2021
05
22
1
10
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_12938_8c6c760c4d60a3c3bbe2649002cb0fe8.pdf
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2008-5125
1400
31
1
تأثیر کاهش میزان سموم پاتولین و دیازینون موجود در تفاله سیب سیلو شده بر روی برخی فراسنجه های شکمبه ای (pH، پروتوزوآ، نیتروژن آمونیاکی) و غلظت اسیدهای چرب فرار در بزهای شیرده مهابادی
احد
گل قاسم قره باغ
رسول
پیرمحمدی
حامد
خلیل وندی بهروزیار
احد
بیگدلی خواجه دیزجی
زمینه مطالعاتی: میزان بقایای برخی سموم و آفتکشها در برخی خوراکهای دام و طیور در ایران به نظر بیشتر از حد مجاز و استاندارد جهانی است. هدف: این پژوهش بهمنظور تأثیر کاهش میزان سموم پاتولین و دیازینون موجود در تفاله سیب سیلو شده بر روی برخی فراسنجه های شکمبه ای (pH، پروتوزوآ، نیتروژن آمونیاکی) و غلظت اسیدهای چرب فرار در بزهای شیرده مهابادی مصرفکننده جیرههای حاوی مقادیر بالای تفاله سیب انجام گرفت. روش کار: در این مطالعه از 30 رأس بز شیرده نژاد مهابادی بالغ تازهزا با میانگین وزن زنده 5 ± 55 کیلوگرم با 5 تیمار آزمایشی و 6 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره غذایی حاوی تفاله سیب بدون فرآوری (گروه شاهد)، تفاله سیب پرتو تابی شده با ماکروویو(تیمار 2)، تفاله سیب فرآوری شده با دو ترکیب تجاری جاذب و غیرفعال کننده سموم ( به ترتیب به میزان 50 g/d به ازای هر رأس و یک kg/t تفاله سیب)(تیمار 3 و 4) و تفاله سیب فرآوری شده با یک ترکیب تجاری اسیدیکننده(تیمار 5) بودند. نتایج: نتایج نشان داد که بیشترین میزان سم پاتولین و دیازینون موجود در تیمارهای مختلف مربوط به گروه شاهد (178 Kg/µg و 936/0 mg/kg) و کمترین میزان به ترتیب مربوط به تیمارهای فرآوری شده با توکسین بایندر Bio-Tox و Mycofix-Plus (58 Kg/µg و 279/0 mg/kg ) بود. همچنین نتایج حاکی از افزایش معنی دار غلظت اسیدهای چرب فرار کل، بهغیراز تیمار 4 نسبت به تیمار شاهد می باشد (05/0˂P). نتیجهگیری: بهطورکلی کاهش سموم پاتولین و دیازینون توسط فرآوری با ترکیبات جاذب و غیرفعال کننده سموم در جیرههای دارای سطوح بالای تفاله سیب سبب بهبود برخی پارامترها و فراسنجه های شکمبه ای حیوان شده و علاوه بر تضمین سلامتی موجب افزایش کارایی و عملکرد حیوان خواهد شد.
پاتولین
دیازینون
تفاله سیب
جاذب سموم
بزهای شیرده مهابادی
2021
05
22
11
26
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_12939_198f26b9fe10a920f7629a7e5a6bb4b5.pdf
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2008-5125
1400
31
1
شناسایی و شمارش گلبولهای سفید جوجه گوشتی با استفاده از پردازش تصویر
محمد
صدقی
سید امیر حسین
مهدوی
رحیمه
برومندپور
چکیده زمینه مطالعاتی: شمارش خودکار گلبولهای سفید طیور به دلیل حضور گلبولهای قرمز و ترومبوسیتهای هستهدار بسیار مشکل است و شمارش، عموماً به صورت دستی انجام میشود. هدف: این مطالعه به منظور بررسی امکان استفاده از روشهای پردازش تصویر جهت تشخیص گلبولهای سفید خون طیور صورت گرفت. روشکار: در ابتدا 42 عکس رنگی RGB با فرمت JPG از گسترشهای خونی تهیه شده به روش لام به لام و با رنگآمیزی گیمسا آماده شد. تصاویر به کمک نرمافزارهای MATLAB R2017a و CellProfiler 2.0 r10997 پردازش شدند. با استفاده از نرمافزار MATLAB تصاویر لایه a از فضای رنگی L*a*b انتخاب شدند و به چهار روش مورد بررسی قرار گرفتند. روش اول بررسی چهار شی بزرگتر تصویر، روش دوم حذف مساحتهای کمتر از 5000 پیکسل (به منظور حذف گلبولهای قرمز که مساحت کوچکتری دارند)، روش سوم استفاده از بازهی 25/1-1 فاکتور شکل برای باقیماندن اشیای گرد و روش چهارم تلفیق دو روش دوم و سوم (شکل و اندازه) بود. در نرمافزار CellProfiler به کمک ماژولهای مختلف و در نظرگیری قطر عمومی 52-18 پیکسل تشخیص اشیا بررسی شد. نتایج: بین روشهای مورد استفاده با نرمافزار MATLAB ، روش دوم یعنی حذف مساحتهای کمتر از 5000 پیکسل، توانست بیشترین تعداد گلبول سفید را درست تشخیص دهد (84 درصد). در حالیکه روشهای اول، سوم و چهارم به ترتیب 35، 48 و 39 درصد از گلبولهای سفید را تشخیص دادند. با استفاده از نرمافزار Cell Profiler نیز نتایجی مشابه با روش دوم نرمافزار MATLAB بدست آمد. نتیجهگیری نهایی: هر دو نرم افزار مورد استفاده پتانسیل پردازش تصویر سلولهای خونی طیور را دارند، اما استفاده از الگوریتمهای پیشرفتهتر یادگیری ماشین جهت شمارش گلبولهای سفید مورد نیاز است.
پردازش رنگی تصاویر
پردازش هندسی تصاویر
جوجه گوشتی
گلبولهای سفید
2021
05
22
27
36
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_12940_4aa5010cb68e7472c5b8e069103ee655.pdf
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2008-5125
1400
31
1
اثر استفاده ازسطوح مختلف تانیک اسید در شرایط آزمایشگاهی بر فراسنجههای تخمیر و الگوی اسیدهای چرب مایع شکمبه
فرشید
فتاح نیا
علی
خطیب جو
حمید رضا
میرزایی الموتی
لادن
رشیدی
نسیم
رحیمی
صفورا
یوسفی نژاد
زمینه مطالعاتی: تانیک اسید (یک نوع تانن قابل هیدرولیز) قابلیت تغییر فرایندهای تخمیری شکمبه و مسیر بیوهیدروژناسیون اسیدهای چرب غیراشباع را دارد. هدف: این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف تانیک اسید بر پارامترهای تخمیری شکمبهای در شرایط آزمایشگاه و حدواسطهای بیوهیدروژناسیون اسیدهای چرب غیراشباع انجام گرفت. روش کار: جیره پایه حاوی نسبت کنسانتره به علوفه 2/58 به 8/41 و دانه سویای اکسترود شده به عنوان منبع اسیدهای چرب غیر اشباع بود. تیمارهای آزمایشی شامل کنترل (بدون افزودنی)، 1/0 میلیگرم موننسین در لیتر محیط کشت، 250 میلیگرم تانیک اسید در لیتر محیط کشت، 500 میلیگرم تانیک اسید در لیتر محیط کشت و 750 میلیگرم تانیک اسید در لیتر محیط کشت بودند. تولید گاز، غلظت آمونیاک و اسیدهای چرب فرار مایع شکمبه و الگوی اسیدهای چرب مایع شکمبه اندازهگیری شد. نتایج: تولید گاز، pH و غلظت نیتروژن آمونیاکی و اسیدهای چرب فرار مایع شکمبه تحت تاثیر افزودنی قرار نگرفت (05/0< p). تانیک اسید غلظت اسیدهای چرب 10:0 تا 14:0 در مایع کشت را کاهش و غلظت 16:0 را افزایش داد (05/0>P). افزودن موننسین و 250 میلیگرم تانیک اسید در لیتر محیط کشت مقدار 18:0 را کاهش داد (05/0>P). موننسین مقدار 18:1 ترانس-11 (ترانس واکسنیک اسید) و 18:2 سیس-9، ترانس-11 (اسید لینولئیک کونژوگه) را در مقایسه با سایر تیمارها افزایش داد (05/0>P). افزودن 500 میلیگرم تانیک اسید در لیتر محیط کشت غلظت اسیدهای چرب غیراشباع و اسیدهای چرب بلند زنجیر را افزایش داد (05/0>P). نتیجهگیری نهایی: در کل، استفاده از اسید تانیک در زمان تغذیه جیره حاوی دانه سویای اکسترود شده با تغییر بیوهیدروژناسیون اسیدهای چرب غیراشباع باعث افزایش اسیدهای چرب غیراشباع و اسیدهای چرب مفید برای سلامت انسان شد.
تانیک اسید
تخمیر شکمبه
دانه سویای اکسترود شده
بیوهیدروژناسیون اسیدهای چرب غیراشباع
2021
05
22
37
51
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_12661_8f044e9234c2198f5185d823a8d80185.pdf
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2008-5125
1400
31
1
اثرات اشکال مختلف عنصر روی بر خصوصیات هضمی خوراک گاوهای شیرده با تولید بالا ، با استفاده از روشهای تولید گاز و کیسه نایلونی
سمیه
بخشی زاده
فرزاد
میرزائی آقجه قشلاق
اکبر
تقی زاده
جمال
سیف دواتی
بهمن
نویدشاد
زمینه مطالعاتی:استفاده از برخی از مواد معدنی بخصوص عنصر روی میتواند بر پروفایل تخمیر و تجزیهپذیری شکمبهای جیره غذایی دامها تأثیر بسزایی داشته باشد. هدف: این مقاله به منظور بررسی اثرات افزودن اشکال مختلف عنصر روی ، بر روی پروفایل تخمیر و تجزیهپذیری شکمبهای خوراک گاوهای شیرده با تولید بالا صورت گرفت. روش کار: آزمایش در 4 دوره 28 روزه شامل 21 روز عادت دهی و 7 روز نمونه برداری اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره شاهد (بدون مکمل روی) 2) جیره شاهد +40 پیپیام اکسید روی 3) جیره شاهد+ 40 پی پیپیام روی-گلایسین 4) جیره شاهد +40 پیپیام نانو اکسید روی. در روش تولید گاز 300 میلیگرم از نمونه غذایی در ساعات 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 36، 48، 72 و 96 انکوباسیون گردید. در روش کیسه نایلونی مقدار 5 گرم نمونه در ساعات 0، 2، 4، 8، 12، 16، 24، 36، 48، 72 و 96 انکوباسیون گردید. نتایج: تیمار حاوی گلایسین-روی، نانو روی و اکسید روی بترتیب بیشترین و تیمار شاهد کمترین میزان تولید گاز را به خود اختصاص دادند (05/0p <). تیمار گلایسین- روی و نانو روی بطور معنیداری موجب افزایش غلظت اسیدهای چرب فرار، افزایش نسبت پروپیونات و کاهش نسبت استات به پروپیونات شدند (05/0p <). افزودن منابع مختلف عنصر روی موجب کاهش میزان نیتروژن آمونیاکی نسبت به تیمار شاهد گردید(05/0p <). نتایج نشان داد که تیمارهای گلایسین- روی و نانو روی موجب افزایش تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک نسبت به تیمارهای شاهد و اکسید روی شد ند(05/0p <). از نظر تجزیهپذیری شکمبهای پروتئین، تیمارگلایسین-روی و نانو روی موجب کاهش تجزیهپذیری، نسبت به تیمار معدنی و شاهد شدند (05/0p <). نتیجهگیری نهایی: نتایج این آزمایش نشان میدهد که افزودن منابع مورد مطالعه عنصر روی به جیرههای گوسفندان میتواند عملکرد شکمبه را بهبود بخشیده و باعث افزایش تجزیهپذیری مواد مغذی در شکمبه شود.
پروفایل تخمیر"
" تجزیهپذیری شکمبهای"
" گوسفند "
" عنصر روی
2021
05
22
53
66
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_12949_f0746d1d09dc7cb2e4ccc0423c889177.pdf
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
2008-5125
2008-5125
1400
31
1
Effects of dietary vitamin C supplementation on growth performance, carcass characteristics, gastrointestinal organs, liver enzymes, abdominal fats, immune response and cecum microflora of broiler chickens
معصومه
توکلی
مهرداد
بویه
علیرضا
صیداوی
Description of the subject. Increasing the concentrations of blood glucose lead to decreased appetite and decreased concentration of stimulant in the hunger center of the bird's hypothalamus and consequently decreased feed intake. High intakes of vitamin C may alter blood glucose concentration, although the evdienec is contradictory. Objectives. The aim of this study was to evaluate the effects of three different levels of vitamin C (0, 200 and 400 mg/kg DM) on performance, carcass and digestive organ characteristics, blood plasma components, liver enzymes, immune system, and cecal microbial flora of broilers. Method. The study had a completely randomized design with 3 treatments and 4 replicates of 10 chickens per pen. The study lasted 42 days and started with 120 one-day-old male chickens of commercial Ross 308 strain. Tmt measn were compared using Duncan's multiple-range test. Results. Chicks fed a diet containing 200 mg/kg vitamin C had the highest feed intake and weight gain as well as the best feed conversion ratio, the lowest cost per kilogram of live body and the best European production factor. The effect of vitamin C was significant on live body weight, featherless weight, full abdomen carcass weight, empty abdomen carcass weight, relative crop weight and relative breast weight (p <0.05) and the highest increase was related to the level of 200 mg/kg vitamin C. On the other hand, the use of different levels of vitamin C on blood parameters and liver enzymes of broilers was not significant (P≥0.05). In addition, the percentage of neutrophils and lymphocytes was significant (p <0.05) and the highest percentage of neutrophils was also for using the level of 200 mg/kg vitamin C. Comparing the mean results of antibody titers against SRBC did not show a significant difference (P≥0.05), except for 35 days of age, which was significant (P <0.05). Numerically, the highest antibody titer was related to the level of 200 mg/kg vitamin C. So, based on the results of the present study, the use of 200 mg/kg vitamin C to supplement the diet of Ross 308 strain broiler chickens is recommended. Conclusions. Although vitamin C was not very effective on blood parameters, it improved the immune system and reduced the fat content of the ventricular area, thereby improving the quality of carcass meat. Therefore, according to the results of this experiment, it is recommended to use 200 mg/kg vitamin C in diet as an antioxidant compound and a cheap promoter of growth.
Chick
Ascorbic acid
Immunity
performance
2021
05
22
67
78
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_12952_bac300b3fd7fd01cd08e24bcb3172e87.pdf