The effect of lemon seed essential oil on composition, chemical characteristics, and gas production parameters of alfalfa silage

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

, Department of Animal Science, Ahar Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Tabriz, Iran

چکیده

زمینه مطالعاتی: یونجه یکی از مهمترین گیاهان علوفه­ای است که در تغذیه دام به شکل علوفه خشک در ایران استفاده می­شود. با این حال، مقدار قابل توجهی از مواد مغذی یونجه به دلیل تیمارهای مکانیکی در طی فرآیند خشک کردن و ذخیره­سازی از بین می­روند. تولید سیلوی یونجه در سال­های اخیر مورد توجه بیشتر دامداران قرار گرفته است. یونجه یکی از علوفه­هایی است که به دلیل داشتن سطح بالای پروتئین، ظرفیت بافری بالا و کربوهیدرات محلول در آب پایین سیلو کردن آن مشکل می­باشد و افزودنی­های سیلو در زمان سیلو کردن باید مورد استفاده قرار گیرد. از مواد افزودنی با خاصیت محافظتی (برپایه اسیدهای آلی) برای جلوگیری از رشد قارچ و مخمر در سیلاژ و افزایش پایداری هوازی استفاده شده است. اخیراً استفاده از گیاهان معطر و محصولات آنها به دلیل اثرات ضد قارچ، ضد باکتری و آنتی­اکسیدان آنها افزایش یافته است. هدف: این آزمایش به منظور بررسی اثرات اسانس­هسته­لیموترش بر خصوصیات شیمیایی و پایداری­هوازی سیلاژ یونجه انجام شد. روش کار: یونجه در مرحله گلدهی برداشت شد و با یک چاپر به اندازه­های 3 تا 5 سانتی متر خرد شد و در آزمایشگاه به مدت 24 ساعت پژمرده شد. پس از دوره پژمردگی، به سه زیر نمونه تقسیم شد. تیمارهای ­­آزمایشی شامل تیمار یونجه بدون ­افزودنی (شاهد)، یونجه بعلاوه 60 میلی­گرم در کیلوگرم اسانس لیموترش و یونجه­ بعلاوه 120 میلی­گرم در کیلوگرم اسانس هسته­لیمو بودند که به مدت 60 روز در دمای اتاق سیلو شدند. در پایان روز 60، سیلوها باز شدند و بلافاصله pH و ماده خشک اندازه­گیری و باقیمانده نمونه­ها برای اندازه­گیری خاکستر، ADF، NDF و CP در فریزر با دمای 20- درجه سانتیگراد ذخیره شد. آزمایش تولید گاز با استفاده از روش آزمایشگاهی با 5 تکرار در 2 ، 4 ، 6 ، 8 ، 12 ، 16 ، 24 ، 36 ، 48 ، 72 ، 96 و 120 ساعت اندازه گیری شد. داده­های بدست­آمده در قالب طرح­آماری کاملاً تصادفی آنالیزگردید. نتایج: نتایج نشان داد که افزودن اسانس­هسته لیمو در هر دو سطح 60 و 120میلی­گرم بر کیلوگرم  به سیلاژ یونجه میزان pH سیلو را به طور معنی­داری (05/0p <) نسبت به شاهد کاهش یافت. افزودن اسانس در سطح 120 میلی­گرم غلظت کربوهیدرات محلول در آب را افزایش داد (91/4 %). میزان پروتئین خام در تیمار مکمل شده با اسانس هسته لیمو ئر سطح 120 میلی­گرم در مقایسه با تیمار کنترل افزایش یافت (05/0>P). اسانس­هسته لیمو باعث افزایش پایداری­هوازی سیلو نسبت به شاهد شد. افزودن اسانس در سطح 60 میلی­گرم گاز تولیدی را نسبت به تیمار شاهد کاهش داد. در کل، داده­های بدست آمده نشان دهنده اثر مثبت اسانس هسته لیمو روی کیفیت سیلاژ یونجه و خصوصیات تخمیری است. نتیجه­گیری­کلی: نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن اسانس هسته لیمو بر سیلاژ یونجه باعث افزایش پایداری هوازی سیلو نسبت به شاهد شد. اسانس هسته لیمو تاثیر معنی­داری بر روی ازت امونیاکی و پروتئین خام داشت. سطوح مختلف اسانس هسته لیمو میزان pH را تحت تاثیر قرار داد و به طور قابل­توجهی کاهش یافت. افزودن اسانس هسته لیمو ترش در سطح بالا باعث افزایش میزان تولید گاز و فراسنجه­های تخمیری تولید گاز گردید.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The effect of lemon seed essential oil on composition, chemical characteristics, and gas production parameters of alfalfa silage

نویسندگان [English]

  • M Besharati
  • M Niazifar
Adesogan AT, Krueger N, Salawu MB, Dean DB and Staples CR, 2004. The Influence of Treatment with Dual Purpose Bacterial Inoculants or Soluble Carbohydrates on the Fermentation and Aerobic Stability of Bermudagrass. Journal of Dairy Science 87:3407–3416.
Amini Pour H, Naserian A, Vakiliand AR and Tahmasbi AM, 2017. Effect of essential plant oil used as an additive to alter silage fermentation in ruminant by in vitro. Bioscience Biotechnology Research Asia 14(1): 145-152
Ando S, Nishida T, Ishida M, Hosoda K and Bayaru E, 2003. Effect of peppermint feeding on the digestibility, ruminal fermentation and protozoa. Livestock. Production Science 82:245– 248.
Association of Official Analytic chemists (AOAC), 2002. Official method of Analytic. Vol. 1. 17th Ed. AOAC, Arilington, VA.Pp: 120-155.
Basirati Z, Torabi S and Tajabadi Ebrahimi M, 2015. Effect of Ethanolic and Aqueous Extracts of Purslane on Probiotic Bacteria (Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus casei). Journal of Applied Environment Biology Science 4(11S): 146-149.
Borchers R, 1965. Proteolytic activity of rumen fluid in vitro. Journal of Animal Science 24: 1033-1038.
Borshchevskaya LN, Gordeeva TL, Kalinina N and Sineokii SP, 2016. Spectrophotometric determination of lactic acid. Journal of analytical chemistry 71(8): 755-758.
Busquet M, Calsamiglia S, Ferret A and Kamel C, 2006. Plant extracts affect in vitro rumen microbial fermentation. Journal of Dairy Science 89:761–771.
Busquet M, Calsamiglia S, Ferret A, Cardozo PW and Kamel C, 2005. Effects of cinnamaldehyde and garlic oil on rumen microbial fermentation in a dual flow continuous culture. Journal of Dairy Science 88:2508–2516.
Cardozo PW, Calsamiglia S, Ferret A and Kamel C, 2004. Effects of plant extracts on ruminalprotein degradation and fermentation profiles in continuous culture. Journal of Animal Science 82:3230-3236.
Chaves AV, Baah J, Wang Y, McAllistera TA and Benchaar C, 2012. Effects of cinnamon leaf, oregano and sweet orange essential oils on fermentation and aerobic stability of barley silage. Journal of Science Food and Agriculture 92(4):906-915.
Cheng Y, Chen C and Peng P, 2001. Effects of Different Additives on Silage Quality of Napiergrass. Proceedings of the 19th International Grassland Congress, San Pedro.
Eckey EW, 1954. Vegetable Fat and oils. Reinhold, New York. pp. 548-553.
Fedorak PM, Hrudey SE, 1983. A simple apparatus for measuring gas production by methanogenic cultuvesin serum bottles. Environmental Technology Letters 4: 425-435.
Ferme D, Calsamiglia S, Busquet M, Kamel C and Avgustin G, 2004. Structure changes in bacterial populations from the phylum Bacteroidetes upon the inclusion of monensin, cinnamaldehyde or garlic extract in a dual flow continuous culture system. Page5 in Proceeding British Society of Animal Science, York, UK. British Society of Animal Science, Penicuik, UK.
Foskolos A, Cavini S, Rodriques-Prado M, Ferret A and Calsamiglia S, 2010. A screening test of the use of essential oils compounds on ryegrass silage for preventing nitrogen losses in sustainable dairy production systems. Pp. 451-452 in Proc. 3rd EAAP International Symposium on Energy and Protein Metabolism and Nutrition Parma, Italy.
Fraser GR, Chaves AV, Wang Y, McAllister TA, Beauchemin KA and Benchaar C, 2007. Assessment of the effects of cinnamon leaf oil on rumen microbial fermentation using two continuous culture systems. Journal of Dairy Science 90: 2315-2328.
Ghorbani H and Vakili SA, 2014. Effect of different amounts of peppermint and fennel essential oil on chemical composition and in vitro gas production parameters of corn silage. The 6th National Congress of Animal Science. (In Farsi).
Hart KJ, Yanez-Ruiz DR, Duval SM, McEwan NR and Newbold CJ, 2008. Plant extracts to manipulate rumen fermentation. Journal of Animal Feed Science and Technology 147: 8–35. 
Helmy H E, 1990. Studies on the pigment of some citrus prune, and cucurbit oil, when processed with or without cotton seed oil. Journal of the American Oil Chemists Society 67:376-380.
Henderson N, 1993. Silage additives. Animal Feed Science and Technology 45: 35-56.
Hodjatpanah-Montazeri M, Danesh Mesgaran and Vakili A, 2016. Effect of Essential Oils of Various Plants as Microbial Modifier to Alter Corn Silage Fermentation and in vitro Methane Production. Iranian Journal of Applied Animal Science 6(2):269-276 (in Farsi).
Jokela B and Russelle M, 2003. Perennial Forages Benefit Soils, Other Crops, and Water Quality in Important Ways. US Dairy Forest Research Center.
Kung LJR, Robinson JR, Ranjit NK, Chen JH, Golt CM and Pesek JD, 2000. Microbial population, fermentation end-products, and aerobic stability of corn silage treated with ammonia or a propionic acid-based preservative. Journal of Dairy Science 83:1479-1486.
Li S, Yu H and Ho CT, 2006. Efficient and large quantity isolation from orange peel extract. Biomed. Chromatogr. 20:133-38
Markham R, 1942. A steam distillation apparatus suitable for micro-Kjeldahl analysis. Journal of Biochemistry 36:790.
McDougall EI, 1948. The composition and output of sheep in saliva. Biochemistry Journal 43: 99-109.
Menke KH and Steingass H, 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal Research Development 28:7-55.
Menke KH, Raab L, Salewski A, Steingass H, Fritz D and Schneider W, 1979. The estimation of the digestibility and metabolisable energy content of ruminant feedingstuffs from the gas production when they are incubated with rumen liquor in vitro. Journal of Agriculture and Food Science 93: 217-222.
Nagaraja TG, Newbold CJ, Van Nevel CJ and Demeyer DI, 1997. Manipulation of ruminal fer-mentation. In: Hobson, P.N. and Stewart, C.S. (eds)The Rumen Microbial Ecosystem. Chapman &Hall, London, pp. 523–632.
Navarro-Villa A, O'Brien M, López S, Boland TM and O'Kiely P, 2013. In vitro rumen methane output of grasses and grass silages differing in fermentation characteristics using the gas production technique (GPT). Grass Forage Science 68(2):228-244.
Newbold CJ, McIntosh FM, Williams P, Losa R and Wallace RJ, 2004. Effects of a specific blend of essential oil compounds on rumen fermentation. Animal Feed Science and Technology 114:105–112.
Patra AK and Yu Z, 2006. Effects of essential oils on methane production and fermentation, by and abundance and diversity of rumen Microbial Populations. Applied Environmental Microbiology 78(12): 4271–4280.
Poulose MP, Harris ED and Datil, BS, 2006. Anti-proliferative effects of citrus limnoids againt human neuroblastoma and colonic adenocarcinoma cells. Nutrition and Cancer 56:103-12.
SAS, 2002. Statistical Analysis System version 9.1, SAS Institute Inc., Cary, N.C., USA.
Satlar A, 1987. The fatty acid of indigenous resources for possible industrial application: Fatty acid composition of seed oil of citrus lemon var. Eureka. Pakistan. Journal of Scientific and Industrial Research 30(9):170-173.
Sayyah M, Moaied S and Kamalinejad M, 2005. Anticonvulsant activity of Heracleum persicum seed. Journal of Ethnopharmacology 98(1-2):209-11.
Selwet M, 2009. Effect of propionic and formic acid mixtures on the fermentation, fungi development and aerobic stability of maize silage. Polish Journal of Agronomy 1:37-42.
Soycan-Önenç S, Coşkuntuna L, Koç F, Özdüven ML and Gümüş T, 2017. Effects of essential oils of oregano and cinnamon on fermentation quality and ın vitro metabolic energy of field pea silages. Animal Production 58(2):39-44.
Teles FFF, Whiting FM, Brown WH and Stull JW, 1972. Triglyceride fatty acids of Arizona Grapefruit seed oil. Journal of Food Sceince 37:331-332.
Van Soest PJ, 1994. Nutritional Ecology of the Ruminant, 2nd ed. Cornell University Press, Ithaca, NY.