اثر سطوح مختلف عصاره‌ هیدروالکلی بذر شاهی در آب آشامیدنی بر عملکرد رشد، لیپیدهای خون و جمعیت میکروبی روده بلدرچین‌ ژاپنی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

2 دانشیار گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

3 استادیار گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

چکیده

زمینه مطالعاتی: بذر گیاه شاهی ترکیبات فراوانی دارد که می­تواند برای بلدرچین ژاپنی مفید باشد. هدف: این آزمایش به منظور مطالعه اثر افزودن سطوح مختلف عصاره­ی هیدروالکلی بذر شاهی در آب آشامیدنی بر عملکرد رشد،  لیپیدهای خون و جمعیت میکروبی روده بلدرچین­ ژاپنی انجام شد. روش کار: آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با استفاده از 280 قطعه جوجه بلدرچین یک روزه (مخلوط دو جنس) با 5 تیمار، 4 تکرار و 14 قطعه جوجه در هر تکرار  انجام گرفت. تیمارها شامل سطوح صفر (شاهد)، 5/0، 1، 5/1 و2 میلی‌لیتر عصاره هیدروالکلی در یک لیتر آب آشامیدنی بودند. در پایان دوره (روز 42) از هر واحد آزمایشی دو جوجه انتخاب و نمونه­گیری از محتویات ایلئوم آن‌ها به منظور تعیین جمعیت میکروبی  صورت گرفت. سپس برخی از بخش‌های لاشه توزین شد. همچنین از ورید بال دو جوجه از هر قفس برای اندازه‌گیری غلظت سرمی کلسترول کل، تری­گلیسیرید، کلسترول HDL و کلسترول LDL خون‌گیری صورت گرفت. نتایج: مقادیر اضافه شده عصاره شاهی به آب آشامیدنی بلدرچین­های ژاپنی اثر معنی­داری بر خوراک مصرفی، افزایش وزن روزانه،  ضریب تبدیل غذایی، وزن نسبی اجزای لاشه و اندام­های داخلی نداشت. طول نسبی قسمت­های مختلف روده کوچک شامل دوازدهه، ژژنوم و ایلئوم تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. اثر سطوح مختلف عصاره هیدروالکلی شاهی بر جمعیت  اشریشیا کلی و کلی­فرم‌های ایلئوم معنی­دار نبود اما بلدرچین­هایی که سطوح 5/0، 1 و 5/1 میلی‌لیتر عصاره دریافت کرده بودند دارای شمار لاکتوباسیلوس بالاتری بودند (05/0>P). اثر سطوح مختلف عصاره بر لیپیدهای سرم معنی­دار نبود. نتیجه­گیری نهایی: به طور کلی، عصاره هیدروالکلی بذر شاهی بر عملکرد رشد، اجزای لاشه، طول روده و لیپیدهای خون بلدرچین ژاپنی موثر نبود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of different levels of garden cress (Lepidium sativum) seed hydroalcoholic extract on growth performance, blood lipids and intestinal bacterial populations of Japanese quail

نویسندگان [English]

  • M A 1
  • M M 2
  • M M 3
2 Associate Professor respectively, Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
Adam SIY, Salih AM and Abdelgadir WS, 2011. In vitro antimicrobial assessment of Lepidium sativum L. seeds extracts. Asian Journal of Medical Sciences 3(6): 261-266
Agarwal J and Verma DL, 2011. Antioxidative activity and flavonoid composition from Lepidium sativum. Nature and Science 9: 21-25.
Ali FM, Abdel Atti KA, Dousa BM and Elamin KM, 2013. Performance and blood chemistry of broiler birds fed different levels of dietary Rashad (Lepidium sativum). Wayamba Journal of Animal Science 5: 782-786.
Alcicek A, Bozkurt M and Cabukm M, 2003. The effect of an essential oil combination derived from selected herbs growing wild in Turkey on broiler performance. South African Journal of Animal Science 33 (2): 89-94.
Al-Taee NSN, 2013. Effect of seeds extraction of lepidium sativum on zinc and iron elements and some biochemical parameters in serum of white male rabbits. Euphrates Journal of Agriculture Science 5: 23-35.
Amawi K and AlJamal A, 2012. Effect of Lepidium sativum on lipid profiles and blood glucose in rats. Journal of Physiology and Pharmacology Advances 2: 277-281.
Bais HP, Weir TL, Perry GL, Gilroy S and Vivanco JM, 2006. The role of root exudates in rhizosphere interactions with plants and other organisms. Annual Review Plant Biology 57: 233–266.
Barrow PA, 1992. Probiotics for chickens. Probiotics the Scientific Basis. R. Fuller (Ed). Chapman Hall, London.
Bedassa T, Andargie M and Eshete M, 2013. Genetic variability and association among yield, yield related traits and oil content in ethiopian garden cress (Lepidium sativum L.) genotypes. Journal of Plant Breeding and Crop Science 5:141-149.
Bedford MR, 2000. Exogenous enzymes in monogastric nutrition- their current value and future benefits. Journal of Animal Feed Science and Technology 86: 1-13.
Blair R, 2008. Nutrition and feeding of organic poultry. CAB International, Wallingford, Oxfordshire.
Chauhan K, Sharma S, Rohatgi K and Chauhan B, 2012. Antihyperlipidemic and antioxidative efficacy of catharanthus roseus Linn (Sadabahar) in strptozotocin induced diabetic rats. Asian Journal of Pharmacy and Health Sciences 2: 235-243.
Cowan MM, 1999. Plant products as antimicrobial agent. Clinical Microbiology Reviews 12: 564-582.
Dannehl D, Huyskens-Keil S, Wendorf D, Ulrichs C and Schmidt U, 2012. Influence of intermittent- direct-electric-current (IDC) on phytochemical compounds in garden cress during growth. Food Chemistry 131: 239–246.
Diwakar BT, Dutta PK, Lokesh BR and Naidu KA, 2010. Physicochemical properties garden cress (Lepidium sativum) seed oil. Journal of American Oil Chemists Society 87: 539–548.
Hernandez F, Madrid J, Garcia V, Orengo J and Megias MD, 2004. Influence of two plant extracts on broilers performance, digestibility, and digestive organ size. Poultry Science 83: 169- 174.
Lathaa BP, Reddya IRM, Vijaya T, Raoc SD, Ismaild SM and Girisha BP, 2011. Effect of saponin rich extract of achyranthes aspera on high fat diet fed male wistar rats. Journal of Pharmacy Research 4: 3190-3193.
Mirheidar H, 1998. Plant sciences. Islamic Culture Publications Office, Tehran (In Persian).
Moghimi A, 1982. Effect of garden cress (Lepidium sativum) on lipids of hyperlipidemic patients. MSc thesis, University of Shahid Beheshti (In Persian).
Mohiti-Asli M, Hosseini SA, Meimandipour A and Mahdavi A, 2010. Medicinal plants in animal and poultry nutrition. Research Institute of Animal Science Publication, Tehran (In Persian).
National Research Council, 1994. Nutrient Requirements of Poultry. 9th rev. ed. National Academy Press, Washington, DC.
Ocak N, Erener G, Burak AK, Sungu F, Altop M and Ozmen A, 2008. Performance of broilers fed diets supplemented with dry peppermint (Mentha piperita L.) or thyme (Thymus vulgaris L.) leaves as growth promoter source. Czech Journal of Animal Science 53 (4): 169-175.
Poursina B, Mirgholang A, Soleimani Roudi P, Sedghi M and Tayebipour A, 2014. Effect of Menthapiperita L, Thymus vulgaris, Cichoriumintybus L on performance and histology of intestine in broilers. pp. 300-301. Proceeding of 6th Animal Science Congress. Tabriz, Iran (In Persian).
Roostaei- Ali Mehr M, Ghamgosar M and Haghighian M, 2014. Effect of supplementing broiler diets SAF-Mannan prebiotic on intestinal microflora and performance. Journal of Animal Production 16: 21-29 (In Persian).
Salih AM, 1994. Studies on medicinal plant: Peganum harmala and Lepidium sativum. MSc thesis, University of Khartoum, Sudan.
Shahriar M, Toghyani M, Mahmoodi A and Memarian S, 2012. Effect of different levels of Foeniculum vulgare seed on performance and carcass characters of broilers. pp. 497-499. Proceeding of 5th Animal Science Congress. Esfahan, Iran (In Persian).
Shokoohmand M, 2008. Quail breeding. Noorbakhsh Publication, Tehran (In Persian).
Shukla A, Bigoniya P and Srivastava B, 2012. Hypoglycemic activity of lepidium sativum linn seed total alkaloid on alloxan induced diabeticrats. Research Journal of Medicinal Plant 6 (8): 587-596.
Soltan MA, Shewita RS and El-Katcha MI, 2008. Effect of dietary anise seeds supplementation on growth performance, immune response, carcass traits and some blood parameters of broiler chickens. International Journal of Poultry Science 7: 1078-1088.
Yanmaz R, Yildirim E and Koyuncu D, 2010. A new garden cress (Lepidium sativum var. sativum) variety for turkey. Journal of Agricultral Faculty Ataturk University 41: 91–95.
Yekrangian A, Pozhan N, Valaei W and Pamorvarid M, 2002. Effect of Lepidium satium on blood lipids. Journal of Zanjan University of Medical Sciences 38: 1-6 (In Persian).