اثر افزودنی باکتریایی و پری‌بیوتیکی بر پروفایل تخمیر و تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای مواد مغذی سیلاژ ذرت

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

چکیده

زمینه مطالعاتی: استفاده از برخی مواد افزودنی به سیلاژ ذرت می­تواند بر پروفایل تخمیر و تجزیه­پذیری شکمبه­ای مواد مغذی سیلاژ ذرت  تاثیر به­سزایی داشته باشد. هدف:این طرح به منظور بررسی اثرات افزودنی میکروبی تجاری با نام Lalsil Fresh (حاوی لاکتوباسیلوس بوکنری) و افزودنی پری­بیوتیکی (پودر آب پنیر) بر روی پروفایل تخمیر و تجزیه­پذیری شکمبه­ای مواد مغذی سیلاژ ذرت صورت گرفت.  روش کار: تیمارهای آزمایشی بترتیب شامل 1) سیلاژ ذرت شاهد (بدون افزودنی)، 2) سیلاژ ذرت تیمار شده با پودر آب پنیر (یک درصد یا 10 کیلو بر تن)، 3) سیلاژ ذرت تیمار شده با افزودنی باکتریایی Lalsil Fresh به میزان 106×8/1 واحد تشکیل دهنده کلنی به ازای هر گرم علوفه تازه و 4) سیلاژ ذرت تیمار شده با پودر آب پنیر (یک درصد) به همراه افزودنی باکتریایی لالسیل (106×8/1 واحد تشکیل دهنده کلنی به ازای هر گرم علوفه تازه) بودند. نتایج: در پایان دوره آزمایشی 90 روزه تیمار پودر آب پنیر و افزودنی باکتریایی سبب کاهش تولید پساب و افزایش در ماده خشک سیلاژ نسبت به تیمار شاهد شدند (05/0< P). افزودن پودر آب پنیر به علوفه ذرت سیلوئی سبب افزایش غلظت پروتئین خام و کاهش غلظت الیاف در سیلاژ گردید (05/0< P). افزودنی لالسیل باعث کاهش pH سیلاژ ذرت شد (05/0< P). مخلوط افزودنی میکروبی و پری­بیوتیکی کمترین میزان اسیدهای چرب فرار و ازت آمونیاکی را به خود اختصاص دادند (05/0< P). تیمار پودر آب پنیر سبب افزایش معنی­دار تجزیه­پذیری بخش محلول، بخش کند تجزیه و ثابت نرخ تجزیه گردید (05/0< P). افزودنی باکتریایی نیز سبب افزایش قابلیت ناپدید شدن ماده خشک سیلاژ ذرت شد.  نتیجه­گیری نهایی: نتایج آزمایش نشان داد که پودر آب پنیر می­تواند سبب بهبود ارزش تغذیه­ای، افزایش قابلیت هضم و نرخ نجزیه پذیری سیلاژ ذرت گردد. همچنین افزودنی باکتریایی با کاهش سریع pH موجب بهبود کیفیت سیلاژ حاصله می­گردد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The effects of bacterial inoculant and prebiotic additive on fermentation characteristics and rumen degradability of corn silage

نویسندگان [English]

  • S Aalaei Baher
  • H Mohammadzadeh
  • A Taghizadeh
  • A Hoseinkhani
Aksu T, Baytok E and Bolat D, 2004. Effects of a bacterial silage inoculant on corn silage fermentation and nutrient digestibility. Small Ruminant Research 55(1): 249-252.
Alikhani M, Alamooti AA, Ghorbani, GR and Sadeghi N, 2005. Effect of urea, molasses and a bacterial inoculant on chemical composition and dry matter degradability of sunflower silage. JWSS-Isfahan University of Technology 9(3): 171-183.
Asadi_Alamouti A, Alikhani M, Ghorbani GR and Samii AH, 2004. Effects of different additives on fermentation of millet silage in laboratory conditions. Agriculture Science and Technology 3: 149-161.
Broderick GA and Kang JH, 1980. Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media1. Journal of dairy science 63(1): 64-75.
Church DC, 1984. Livestock feeds and feeding (No. Ed. 2). O & B Books, Inc.
Dawson TE, Rust SR and Yokoyama MT, 1998. Improved fermentation and aerobic stability of ensiled, high moisture corn with the use of Propionibacterium acidipropionici. Journal of Dairy Science 81(4): 1015-1021.
Driehuis F, Oude Elferink SJWH and Van Wikselaar PG, 2001. Fermentation characteristics and aerobic stability of grass silage inoculated with Lactobacillus buchneri, with or without homofermentative lactic acid bacteria. Grass and Forage Science 56(4): 330-343.
Driehuis F, Van Wikselaar PG, Van Vuuren AM and Spoelstra SF, 1997. Effect of a bacterial inoculant on rate of fermentation and chemical composition of high dry matter grass silages. The Journal of Agricultural Science 128(03): 323-329.
Dubois M, Gilles KA, Hamilton JK, Rebers PAT and Smith F, 1956. Colorimetric method for determination of sugars and related substances. Analytical Chemistry 28(3): 350-356.
Filya I, Muck RE and Contreras-Govea FE, 2007. Inoculant effects on alfalfa silage: fermentation products and nutritive value. Journal of Dairy Science 90(11): 5108-5114.
Ghurchi T, 2008. Effects of different additives on quality of azzola and barley silage. Reserch Report, pp 83.
Hashemzadeh‐Cigari F, Khorvash M, Ghorbani GR, Ghasemi E, Taghizadeh A, Kargar S and Yang WZ, 2014. Interactive effects of molasses by homofermentative and heterofermentative inoculants on fermentation quality, nitrogen fractionation, nutritive value and aerobic stability of wilted alfalfa (Medicago sativa L) silage. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition 98(2): 290-299.
Higginbotham GE, DePeters EJ and Mueller SC, 1996. Effect of propionic acidproducing bacteria on corn silage fermentation. The Professional Animal Scientist, 12(3): 176-180.
Islam M, Enishi O, Purnomoadi A, Higuchi K, Takusari N and Terada F, 2001. Energy and protein utilization by goats fed Italian ryegrass silage treated with molasses, urea, cellulase or cellulase+ lactic acid bacteria. Small Ruminant Research 42(1): 49-60.
Khorvash M, Mohammadzadeh H and Bahrami-Yekdaneghi M, 2014. Silage production and management. Arkane-Danesh Publication, Isfahan, Iran.
Kleinschmit DH, Kung L, 2006. The effects of Lactobacillus buchneri 40788 and Pediococcus pentosaceus R1094 on the fermentation of corn silage. Journal of Dairy Science 89: 3999-4004.
Kung L, 2000. Silage fermentation and additives. Miller Publishing Co. Minnetonka, MN.
Kung L, Taylor CC, Lynch MP and Neylon JM, 2003. The effect of treating alfalfa with Lactobacillus buchneri 40788 on silage fermentation, aerobic stability, and nutritive value for lactating dairy cows. Journal of Dairy Science 86(1): 336-343.
Markham R, 1942. A steam distillation apparatus suitable for micro-Kjeldahl analysis. Biochemical Journal 36(10-12), p.790.
Madrid J, Martínez‐Teruel A, Hernández F and Megías MD, 1999. A comparative study on the determination of lactic acid in silage juice by colorimetric, high‐performance liquid chromatography and enzymatic methods. Journal of the Science of Food and Agriculture 79(12): 1722-1726.
McAllister TA, Feniuk R, Mir Z, Mir P, Selinger LB and Cheng KJ, 1998. Inoculants for alfalfa silage: Effects on aerobic stability, digestibility and the growth performance of feedlot steers. Livestock Production Science 53(2): 171-181.
McDonald PA, Henderson R and Heren SJE, 1991. The biochemistry of silage. 2nded. Chalcombe Pub. Abersyth. U. K.
Mohammadzadeh H, 2011. Effects of lactic acid bacteria inoculant on fermentation, nutritive value and aerobic stability of corn silage and Holstein dairy cattle performances. PhD Dissertation, Isfahan University of Technology.
Mohammadzadeh H, Khorvash M and Ghorbani GR, 2014. Effects of homo and hetero-fermentative lactic acid bacteria inoculant on corn silage quality and Holstein dairy cattle performances. Journal of Animal Science Research 24(1): 35-44.
Ørskov ER and McDonald I, 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. The Journal of Agricultural Science 92(02): 499-503.
Ranjit NK and Kung L, 2000. The effect of Lactobacillus buchneri, Lactobacillus plantarum, or a chemical preservative on the fermentation and aerobic stability of corn silage. Journal of Dairy Science 83(3): 526-535.
Rowghani R and Zamiri MJ, 2009. The effects of a microbial inoculant and formic acid as silage additives on chemical composition, ruminal degradability and nutrient digestibility of corn silage in sheep. Iranian Journal of Veterinary Research 10(2): 110-118.
Van Soest PV, Robertson JB and Lewis BA, 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science 74(10): 3583-3597.
Weinberg ZG and Muck RE, 1996. New trends and opportunities in the development and use of inoculants for silage. FEMS Microbiology Reviews 19(1): 53-68.
Woolford MK, 1990. The detrimental effects of air on silage. Journal of Applied Bacteriology 68(2): 101-116.
Zahiroddini H, Baah J, Absalom W and McAllister TA, 2004. Effect of an inoculant and hydrolytic enzymes on fermentation and nutritive value of whole crop barley silage. Animal Feed Science and Technology, 117(3): 317-330.