اثراسانس گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita) بر لاکتوباسیل‌های جدا شده از شکمبه گاو

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

زمینه مطالعاتی: اسانس برخی گیاهان فعالیت ضد میکروارگانیزمی دارد. هدف: این تحقیق به منظور بررسی اثر اسانس گیاه نعناع فلفلی بر لاکتو‌‌باسیل‌‌های جداسازی شده از شکمبه گاو به منظور مطالعه امکان کنترل اسیدوز از طریق کاهش این میکروارگانیزم‌ها انجام شد. روش‌ کار: نمونه مایع شکمبه از شکمبه گاوهایی که با جیره حاوی 65%کنستانتره و 35 % علوفه تغذیه شده بودند جمع‌آوری و صاف گردید. به‌منظور جداسازی لاکتوباسیلها در سطح جنس از محیط اختصاصی MRS استفاده گردید و انتخاب کلنی‌ها بر اساس اندازه و مورفولوژی و تست‌های کاتالاز و اکسیداز و رنگ‌آمیزی گرم انجام گرفت. سپس تست‌های بیوشیمیایی تخمیر قندها و هیدرولیز آرژنین و تولید  CO2از گلوکز انجام شد. به منظور بررسی تأثیر اسانس نعناع فلفلی بر لاکتوباسیل‌های جداسازی شده و لاکتوباسیلوس پلنتارم ابتدا اسانس گیاه بوسیله دستگاه کلونجر استخراج شد و سپس اثر آن به کمک روش ایجاد حلقه در آگار و اندازه‌گیری قطر هاله عدم رشد انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل 16 گونه لاکتوباسیلوس بود که در معرض غلظت ثابتی از اسانس خالص نعناع فلفلی وآب مقطر (شاهد) قرار گرفتند. نتایج: تعداد 36 کلنی  مربوط به جنس لاکتوباسیلها جداسازی و شناسایی گردید که در15گروه در سه طبقه تقسیم بندی شدند. لاکتوباسیل‌های هتروفرمنتیتیو با 58% فراوانی بیشتری نسبت به لاکتو باسیل‌های هموفرمنتیتیو با 42% داشتند. اسانس نعناع بر تمام باکتری‌های آزمایش شده اثر مهاری داشت. نتیجه گیری نهایی: اسانس گیاه نعناع فلفلی اثر معنی‌داری (05/0p≤) بر کاهش رشد لاکتوباسیل‌ها در محیط آزمایشگاه داشت.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of Menth piperita essential oil on bovin ruminal isolated Lactobacillus

نویسندگان [English]

  • S Nabizadeh
  • R Valizadeh
Abdi R, Schikh-Zeinoddin M and Soleimanian-Zad S, 2006. Identification of latic acid bacteria isolated from traditional Iranian Lighvan chesse.Pakistan Journal of Biological Sciences 9: 1.99-103.
Bauer K,GarbeD and Sarbarg H, 1990.Common fragrance and flavor materials. VCH Pulisheres, New York. Pp: 164.
Benson HJ, 2002. Microbiological application,a laboratory manual in general microbiology.Mc Graw-Hill Press. Boston.Pp: 120-135.
Beuchat LR and Golden DA, 1998. Antimicrobials naturally in foods. Food Technology11: 134-142.
Breithaupt DE, Wschwack W,WolfG and Hammes WP,2001. Characterization of the triterpenoid4,4’-diapone and its isomers in food associated bacteria. European Food Reaserch and Technology 213:231-233.
Bryant MP and Burkeyl A, 1953. Cultural methods and some characteritics of some of the more numerous groups of bacteria in the bovine rumen. Journal of Dairy Science 44:1449-1456.
Calsamiglia S, Busquet M,Cardozo PW, Castillejos L and Ferret A, 2007. Invited reviw: essential oils s modifiers of rumen microbial fermentation. American Dairy Science Asoociation 90:2580-2595.
Chao SC and Young DG, 2000.Screening for inhibitory activitly of essential oil on selected bacteria, fungi and viruses. Journal Essential Oil Research 12: 639-649.
Cimanga K, Kambu K, Tona L, Apers S, Bruyne T, Hermans N, Totte J, Pieters L and Vlietink AJ, 2002. Correlation between chemical composition and antibacterial activity of essential oils of some aromatic medicinal plants growing in the Democratic Republic of Congo. Journal Ethnopharmacology 79: 213-220.
 Clark IV, CameronGS and Stuart I, 1998. “An aroma chemical profile, menthol” perfumer and flavorist.MaryLand Press.Eastorn. Vol23, Pp: 33-46.
Cox SD, Mann CM and Markam JL, 2001.Interaction between components of the essential oil of Melaleuca alternifolica. Journal Applied Microbiology 91: 492-497.
DawSon KA and Allison MJ, 1988. Digestive disorders and nutritional taxicityIn the rumen microbial ecosystem. Hobson, p.v. (eds), Elsevier Applied science publishers Ltd. London. Pp: 445-459.
Deans SG and Ritchi G, 1997. Antibacterial properties of plant essential oils. International Journal of Food Microbiology10:165-180.
 Dehority BA, 2003. Rumen microbiology. First edition, Nottingham univ, Nottingham, uk.Pp: 253-269.
Di Pasqua R, Hoskins V, BettsG and MaurielloG, 2006. Changes in membrane fatty acids composition of microbial cells induced by addiction of thymol, carracrol, Limonene, Cinnamaldehyde and eugenol in the growing media. Journal Agricalture Food Chemistry 54: 2745-2749.
Edalatian MR, Habibinajafi MB, Mortazavi A and Mayo B, 2012. The biodiversity and evolution of lactic flora duringripening of the Iranian semi-soft Lighvan cheese. International Journal of Dairy Technology 65(1):81-89.
 Evans WC, 1996. Volatile oils and resins. Pp: 259-280. In: Evans WC (eds).Pharmacognosy.Eastorn, Maryland Press.
 Fazly bazzaz BS, 1988. Pharmaceutical microbiology. Ed (4) Publication of medical Sciences, Mashhad P.p: 19-zz, 184, 186 (in Persian).
Ghali MB, ScottPT and Al Jassim RAM, 2004. Characterization ofStreptococcusbovis from the rumen of the dromedary camel and Rusadeer.Letters in Applied Microbiology 39: 341–346.
 Golestannejad Z, Yousefshahi H, Afshari A and Bazazzadeh M, 2014.The composition and concentration of Menthe spicata essential oil and its effect on Lactobacillus plantarum,Lactobacillus casei and Lactobacillus rhamnosus. Journal Dentistry Faculty of Isfahan University 10 (5): 322-324.
Griffin SG, Wyllie SG, Markham JL and Leach DN, 1999. The role of structure and molecular properties of terpenoids in determining their antimicrobial activity. Flavor Fragrance Journal 14: 322-332.
Guedon DJ and Pasguier BP, 1994.Analysis and distribution of flavonoid glycosides and rosmarinic acid in 40 Menthapiperitaclones.Journal Agriculture and Food Chernistry 42: 679-684.
Gustafson RH and Bowen RE, 1997.Antibiotic use in animal agriculture. Journal Applied Microbiology 83: 531-541.
HarriganWF, 1998. Laboratory methods in food microbiology: Gulf professional publishing. editiotion. london, New york.
Hernandez D, Scott PT, Shephard RW and Al Jassim RAM, 2008. Thecharacterization of lactic acid producing bacteria from the rumen of dairy cattlegrazing on improved pasture supplemented with wheat and barley grain. Journal Applied Microbiology 104: 1754-1763.
 Hungate RE, Phillips GD, McGregor A, Hungate DP and Buechner HK,1959. Microbial fermentation in certain mammals.Science 130: 1192–1194.
Iscan G, Kirimer U, Kurkcouglu U, Husnu U, Canbaser K and Demirici F,2002. Antimicrobial screening ofMenthapiperitaessential oils.Journal of Agricultural food Chemistry 50:3943-3946.
Marino M, Bersani C and Comi G,1999. Antimicrobial activity of the essential oils of Thymusvulgaris measured using a bioimpedo-metric method.Journal of food Protrection 62:1017-1023.
Mirheydar H, 1993. Plant sciences. Publications office of culture and Islamic publication. Vol 1, Pp: 288—294. (in perssan).
Pourahmad R and Assadi MM, 2007. Use of isolated autochthonous Starter cultures in yogurt. Production. International Journal of Dairy Technology 60:259-262.
Salminen S, Von Wrigh A and Ouwehand A, 2004. Lactic acidbacteria: Microbiology and funetional aspects. CRC Press, Marcel DeKKer, New york. Pp: 73-103.
 Si W, Gong J, Taso R, Zhou T, Yu H, Poppe C, Johmson R and Du Z, 2006. Antimicrobial activity of essential oils and structurally related synthetic food additives towards selected pathogenic and beneficial gut bacteria. Journal of Applied Microbiology 100:296-305.
Sharify M and Khadem AA, 2012. Ruminants and Dynamic Rumen. Danesh negar.Pp: 154-155. (in perssan)
Sikkema J, DeBont JA and Poolman B, 1994.Interaction of cyclic hydrocarbons with biological membranes. Journal Biological Chemistry 269: 8022-8028.
Tassou C, Koutsoumaris K and Nychas GJE, 2000. Inhibition of Salmonella enteritidis and Staphylocococcusaureus in nutrient broth by mint essential oil. Food Research, International 33: 273-280.
Tylor VE, 1993. Thehonest herbal. Pharmacentrial Products press.
Ultee A, Kets EP and Smit EJ, 1999.Mechanisms of action of carvacrol on the food-borne pathogen Bacillus cereus. Applied Environmental Microbiology 65: 4606-4610.
Wendakoon CN and Sakaguchi M, 1995.Inhibition of amino acid decarboxylase activity of Enterobacter aerogenes by active components in spices. Journal Food Protection 58: 280-283.
Wernery U and Wensvoort J, 1992. Experimentally induced rumen acidosis in a 1-year-old camel bull (Camelusdromedarius) a preliminary report. British Veterinary Journal 148: 167–170.
 Whitman WB, 2009.Lactobacillales. Pp. 465-532. In: Whitman WB (eds). Bergyʼs manual of Systematic bacteriology.Spriger, New york, London.
Yanke LJ and Cheng KJ, 1998. A method for the selective enumeration and isolation of ruminal Lactobacillus and Streptococcus. Journal Applied Microbiology 26:248-252.