توانایی یدک شدن آرژنین با گوانیدینواستیک اسید و تعیین نیاز آرژنین مرغ مادرگوشتی در انتهای دوره تولید

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

2 گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین-پیشوا، ورامین، ایران

چکیده

زمینه مطالعاتی: تعیین نیاز مجدد مواد مغذی و ارزش جایگزینی افزودنی های تجاری در جیره های کاربردی در جهت بهبود عملکرد مرغ مادر گوشتی هدف: این تحقیق به منظور ارزیابی مجدد نیاز آرژنین در جیره­های کاربردی مرغ‌‌مادرگوشتی و امکان یدک شدن آرژنین توسط گوانیدینواستیک اسید (GAA) انجام شد. روش کار: آزمایش با 320 قطعه مرغ مادر سویه راس 308 به صورت فاکتوریل، شامل دو سطح GAA (صفر و 12/0درصد جیره غذایی) و چهار سطح آرژنین افزوده (0، 3/0، 6/0 و 9/0درصد جیره غذایی) در دوره سنی 54 تا 63 هفتگی انجام شد. نیاز آرژنین با استفاده از تابعیت خطی و غیرخطی برای صفات عملکردی از آرژنین خوراک تعیین شد. نتایج: اثر متقابل آرژنین و GAA بر قابلیت باروری معنی‌دار بود (05/0>P). تابعیت ایمونوگلوبولینG و نفوذ اسپرم در لایه پری‌ویتلین از سطوح افزایشی آرژنین معنی‌دار بود (05/0>P). اثر آرژنین افزوده و GAA بر سرانه تخم‌مرغ تولیدی و قابل‌جوجه‌کشی کل دوره (مرغ لانه) و وضعیت پوشش پر معنی‌دار نبود (05/0>P)، هرچند افزودن آرژنین باعث افزایش فراوانی پرندگان با پوشش کامل پر (امتیاز 5) شد و بیشترین سرانه تخم­مرغ تولیدی با افزودن 3/0درصد آرژنین همراه با گوانیدینواستیک‌اسید حاصل شد. با افزایش میزان آرژنین افزوده تا 6/0 و 9/0درصد، مدت زمان مصرف جیره روزانه به طور معنی­دار تا دو برابر افزایش یافت. نیاز آرژنین قابل‌هضم برای سرانه کل تخم­مرغ تولیدی، سرانه کل تخم‌مرغ قابل‌جوجه‌کشی، نفوذ اسپرم در لایه‌پری‌ویتلین و ایمونوگلوبولینG با احتساب آرژنین جیره پایه به ترتیب 85/0، 87/0، 03/1 و 34/1 درصد برآورد شد، که بیش از میزان توصیه شده توسط راهنمای پرورش است. با اعمال 12/0درصد GAA، نیاز آرژنین افزوده برای موارد مزبور به ترتیب 02/1، 91/0، 00/1 و 27/1درصد برآورد شد. نتیجه­گیری نهایی: براساس نتایج این آزمایش، مقدار آرژنین توصیه شده توسط راهنمای پرورش مرغ‌مادرگوشتی سویه راس 308، تکافوی نیاز این پرنده‌ را نمی‌نماید و افزودن GAA، جایگزین بخشی از آرژنین برای صفت باروری شد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Capacity of guanidioacetic acid to spare dietary arginine and determination of arginine requirement of broiler breeder at the final phase of egg production

نویسندگان [English]

  • L EsmaeilNia 1
  • M Zagari 1
  • SN Mosavi 2
AOAC, 2006. Official Methods of Analysis, 18thed. AOAC Int., Gaithersburg, MD.
Basiouni GF, 2009. The effect of feeding an extra amounts of arginine to Local. Saudi Hens on luteinizing hormone secretion. Journal of Biological Sciences 9(6):617-620.
Becker LJ and Rudback JA, 1979. Altered antibody responses in mice treated with toxins for macrophages. Journal of the Reticuloendothelial Society. 25:443-454
Bramwell RK, Marks HL and Howarth B, 1995. Quantitative determination of spermatozoa penetration of the perivitelline layer of the hen's ovum as assessed on oviposited eggs. Poultry science 74 1875-1883.
Dilger RN, Bryant-Angeloni K, Payne RL, Lemme A, and Parsons CM, 2013. Dietary guanidinoacetic acid is an efficacious replacement for arginine for young chicks. Poultry science 92:171–177
Fu WJ, Haynes TE, Kohli R, Hu J, Shi W and Spencer TE, 2005. Dietary l-argininesupplementation reduces fat mass in Zucker diabeticfatty rats. Journal of Nutrition 135: 714- 21.
Gharib HBA, Desoky AA, El-Menawey MA, Abbas AO, Hendricks GL and Mashaly MM, 2008. The role of photoperiod and melatonin on alleviation of the negative impact of heat stress on broilers. International Journal of Poultry science7(8):749-756.
 Gumułka M and Kapkowska E, 2005. Age effect of broiler breeders on fertility and sperm penetration of the perivitelline layer of the ovum. Animal Reproduction Science 90: 135-148
Kafilzadeh F, Hojabri F, Sarwar A and Hajjarian H, 2010. Biology of domestic animal breeding, Razi University Kermanshah
Khajali F and Wideman RF, 2010. Dietary arginine: metabolic, environmental, immunological and physiological interrelationships. World's Poultry Science Journal, Vol 66.
Khalaji S, Zaghari M, Ganjkhanlou M and Ghaziani F, 2013 Evaluating the effects of using high viscosity Hydroxypropylmethylcellulose, Soy Isoflavone and Arginine to reduce the effects of obesity in broiler breed.Journal of Veterinary Research. 68, 3: 1-5
Leeson S and Summers JD,2001. Nutrition of the chicken. 4th ed. Guelph University Books-608pages.
Lemme A, Ringel J, Rostagno HS and Redshaw MS, 2007a. Supplemental guanidinoacetic acid improved feed conversion, weight gain, and breast meat yieldin male and female broilers. Pp.1-4. in Proc. XVI Eur. Symp. On Poultry Nutrition, Strasbourg, France.
Lemme A, Ringel J, Sterk A and Young JF, 2007b. Supplemental guanidinoacetic acid affects energy metabolism of broilers. Pp. 339-342 in Proc. XVI Eur. Symp. On Poultry Nutrition, Strasbourg, France.
Michiels J, Maertens L and Buyse J, 2012.Supplementation of guanidinoacetic acid to broiler diets: effects on performance, carcass characteristics, meat quality, and energy metabolism. Poultry Science 91:402-412.
Murakami AE, Rodrigueiro RJB, Santos TC, Ospina-Rojas IC and Radmacher M ,2013.: 19th European Symposium on Poultry Nutrition, Potsdam, Germany and internal report Evonik Brazil.
Reyes MC, Salas C and Coon CN, 2012. Metabolizable Energy Requirements for Broiler Breeder in Different Environmental Temperatures, International Journal of Poultry Science 11 (7): 453-461
Ringel J, Lemme A, Araujo LF, 2008. The effect of supplemental guanidine acetic acid in Brazilian type broiler diets at summer conditions Poultry science. 87(Suppl.1): 154.
Ross 308 Parent stock, 2013. Nutrition Specifications.
SAS Institute, 2002. SAS User’s Guide, Version 9 Edition. SAS Institute, Cary, NC, USA.
Sharide H, Esmaile nia L, Zaghari M, Zandi M, Akhlaghi A and Lotfi L, 2016. Effect of feeding guanidinoacetic acid and L-arginine on the fertility rate and sperm penetration in the perivitelline layer of aged broiler breeder hens. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 100: 316–322.
SikurVR, Robinson FE, Korver D R, Renema RA and Zuidhof M J, 2004. Effects ofnutrient density on growth and carcass traits in fast- and slow-feathering female turkeys. Poultry science 83:1507–1517.
Silva LMGS, Murakami AE, Fernandes JIM, Dalla Rosa D and Urgnani JF, 2012. Effects of dietary arginine supplementation on broiler breeder egg production and hatchability. Brazilian Journal of Poultry Science.
 Zaghari M, Sedaghat V and Shivazad M, 2013. Effect of vitamin E on reproductive performance of heavy broiler breeder hens. The Journal of Applied Poultry Research 22: 808-813.