اثرافزودن پروبیوتیک، پری‌بیوتیک و سین‌بیوتیک در جیره بر عملکرد، لیپیدهای خون وجمعیت میکروبی روده‌ بلدرچین ژاپنی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

چکیده

زمینه مطالعاتی: ارزیابی انرژی مصرفی در واحدهای پرورش گاو شیری. هدف: این پژوهش به منظور مقایسه نهاده و انرژی مصرفی در واحدهای پرورش گاو شیری با جایگاه نگهداری متفاوت انجام شد. روش کار: برای انجام این تحقیق اطلاعات مورد نیاز از 42 واحد پرورش گاو شیری در غرب استان تهران از طریق پرسشنامه از دامداری­ها براساس روش نمونه­گیری تصادفی در سال 1395 جمع‌آوری گردید. اطلاعات شامل نهاده­های مصرفی واحدهای پرورش گاو شیری در یک دوره یک ساله بود. اطلاعات انرژی مصرفی شامل انرژی تجدید ناپذیر مانند سوخت و الکتریسیته و انرژی تجدید پذیر مانند علوفه، کنسانتره، ماشین­ها، نیروی انسانی و آب محاسبه گردید. نتایج: میانگین مصرف انرژی تجدید ناپذیر در واحدهایی با جایگاه نگهداری فری استال و اصطبل باز به ازای هر کیلوگرم شیر تصحیح شده بر اساس چربی و پروتئین (FPCM) به ترتیب برابر 34/3 و 01/5 مگاژول بود (08/0=P). بیشترین میزان سهم انرژی مصرفی در همه واحدها مربوط به انرژی خوراک بود که در واحدهای نگهداری فری استال و اصطبل باز به­ترتیب دارای سهمی برابر با 69/86% و 91/81% بود. میزان بهره­وری انرژی در واحدهای نگهداری فری استال و اصطبل باز برابر با 046/0 و 041/0 کیلوگرم بر مگاژول بود. نتیجه­گیری کلی: با توجه به میزان مصرف انرژی تجدید ناپذیر به ازای هر کیلوگرم FPCM، واحدهای پرورش گاو شیری با جایگاه نگهداری متفاوت (فری استال در مقابل اصطبل باز) تفاوت متمایل به معنی­داری با هم داشتند. همچنین، با توجه به میزان انرژی خوراک مصرفی به عنوان منبع اصلی مصرف انرژی، توجه ویژه به جلوگیری از هدر رفت منابع خوراکی از طریق مدیریت صحیح خوراکدهی و گروه­بندی مناسب حیوانات باید مدنظر قرار گیرد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The effect of probiotic, prebiotic and synbiotic inclusion in diet on performance, serum lipids, and intestinal microflora of Japanese quails

نویسندگان [English]

  • T Rahimi
  • M Mohammadi
  • M Mohiti Asli
Aftabi M, Bagherzadeh Kasmani F, Jalilvand G, Mehri M and Karimi Torshizi MA, 2015. Effect of protexin probiotics supplementation to aflatoxin contaminated diet on performance of Japanese quail. Journal of Animal Production 17 (1): 131-140 (In Persian).
Amirdahri S, Janmohammadi H, Taghizadeh A and Rafat A, 2012. Effect of dietary Aspergillus meal on growth performance, carcass characteristics, nutrient digestibility and serum lipid profile in broiler chick low protein diets. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences 36: 602-610.
Arslan C and Saatci M, 2004. Effects of probiotic administration either as feed additive or by drinking water on performance and blood parameters of Japanese quail. Archiv fur Geflugelkunde 68 (4): 160 – 163.
Babazadeh D, Vahdatpour T, Nikpiran H, Jafargholipour MA and Vahdatpour S, 2011. Effects of probiotic, prebiotic and synbiotic intake on blood enzymes and performance of Japanese quails (Coturnix japonica). Indian Journal of Animal Sciences 81 (8): 870–874.
Bazrafshan K, Karimi Torshizi MA and Rahimi S, 2012. Effect of some bacteria isolated from commercial probiotics on growth, carcass composition and immune system of Japanese quail. Animal Science Journal (Pajouhesh & Sazandegi) 96: 15-24 (In Persian).
Bedford MR, 2000. Exogenous enzymes in monogastric nutrition- their current value and future benefits. Animal Feed Science and Technology 86: 1-13.
Biggs P, Parsons CM and Fahey GC, 2007. The effects of several oligosaccharides on growth performance, nutrient digestibilities, and cecal microbial populations in young chicks. Poultry Science 86 (11): 2327-2336.
Blair R, 2008. Nutrition and feeding of organic poultry. CAB International, Wallingford, Oxford shire.
Cera KR, Mahan DC and Cross RP, 1988. Effect of age, weaning and post weaning diet on small intestinal growth and jejunal morphology in young swine. Journal of Animal Science 66 (2): 574-584.
Chen KL, Kho WL, You SH, Yeh RH, Tang SW and Hsieh CW, 2009. Effects of Bacillus subtilis var. natto and Saccharomyces cerevisiae mixed fermented feed on the enhanced
growth performance of broilers. Poultry Science 88 (2): 309–315.
Chiang SH and Hsieh WM, 1995. Effect of direct-feed microorganisms on broiler growth performance and litter ammonia level. Asian Australasian Journal of Animal Science 8 (2): 159–162.
Cummings JH and Macfarlane GT, 2002. Gastrointestinal effects of prebiotics. British Journal of Nutrition 87 (Suppl. 2): 145-151.
Ghahri H, Toloei T and Soleimani B, 2013. Efficacy of antibiotic, probiotic and synbiotic on growth performance, organ weights, intestinal histomorphology and immune response in broiler chickens. Global Journal of Animal Scientific Research 1: 1-13.
Golian A, Aami-Azghadi M and Sedghi M 2010. The comparison of supplemental cumin seed meal with prebiotic Fermacto on blood metabolites and performance of broiler chickens. Journal of Animal and Veterinary Advances 9 (19): 2546-2551.
Haddadin MS, Abdulrahim SM, Hashlamoun EA and Robinson RK, 1996. The effect of Lactobacillus acidophilus on the production and chemical composition of hen’s eggs. Poultry Science 75 (4): 491-494.
Kannan M, Karunakaran R, Balakrishnan V and Prabhakar TG, 2005. Influence of prebiotics supplementation on lipid profile of broilers. International Journal of Poultry Science 4 (2): 994-997.
Kaur S, Abu-Asab MS, Singla S, Yeo SY and Ramchandran R, 2007. Expression pattern for   unc5b, and axon guidance gene in embryonic zebra fish development. Gene Expression 13 (6): 321- 327.
Lotfipour MS and Shakeri F, 2011. A complete guide to quail breeding. Moalefin Publication, Karaj, Iran. (In Persian)
Midilli M, Alp M, Kocabach N, Muglah OH, Turan N, Yilmaz H and Cakir S, 2008. Effect of dietary probiotic and prebiotic supplementation on growth, performance and serum IgG concentration of broilers. South African Journal of Animal Science 38: 21-27.
Nabizadeh A, 2012. Th effect of inulin on broiler chicken intestinal microflora, gut morphology, and performance. Journal of Animal Feed Science 21 (4): 725-734.
Nasehi B, Chaji M, Ghodsi M and Puranian M, 2015. Effect of diet containing probiotic on the properties of Japanese quail meat during the storage time. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology 9 (4): 77-86. (In Persian)
National Research Council, 1994. Nutrient Requirements of Poultry. 9th rev. ed. National Academy Press, Washington, DC.
Panda A, Reddy MR and Praharaj NK, 2001. Dietary supplementation of probiotic on growth,   serum cholesterol and gut microflora of broilers. Indian Journal Animal Sciences 71(5):488-490.
Rezaeipour V, Valizadeh A, Abdullahpour R and Sadeghi AR, 2015. Effects of dietary threonine and a multi strains probiotic (Primalac) supplementation on growth performance, blood metabolites and carcass characteristics in Japanese quails. Poultry Science 3 (2): 135-141.
Roostaei- Ali Mehr M, Ghamgosar M and Haghighian M, 2014. Effect of supplementing broiler diets SAF-Mannan prebiotic on intestinal microflora and performance. Journal of Animal Production 16: 21-29 (In Persian).
Sahin T, Elmali DA, Kaya I and Sari M, 2011. The effect of single and combined use of probiotic and humatein quail (Coturnix coturnix Japonica) diet on fattenin performance and carcass parameters. Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi 17 (1): 1-5.
Sahin T, Kaya I, Unal Y and Elmali DA, 2008. Dietary supplementation of probiotic and prebiotic combination (Combiotics) on performance, carcass quality and blood parameters in growing quails. Journal of Animal and Veterinary Advances 7 (11): 1370-1373.
Salehimanesh A, Mohammadi M and Roostaei-Ali Mehr M, 2016. Effect of dietary probiotic, prebiotic and synbiotic supplementation on performance, immune responses, intestinal morphology and bacterial populations in broilers. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition 100: 694–700.
Sharifi M, Shams Shargh M, Dastar B and Hasani S, 2010. Evaluation of the use of symbiotic natural supplementation on intestinal morphology and relative weight of carcass in Japanese quail. In: Proceedings of 1st Conference on Sustainable Agriculture and Cleaner Product. Esfahan, Agricultural and Natural Resources Research Center (In Persian).
Shirmohammad F, Joezy-Shekalgorabi S and Moharrami V, 2015. Investigation of the effect of primalac and fermacto prebiotic on growth performance and carcass quality of broilers. Animal Production Research 4 (2): 9-19 (In Persian).
Tsirtsikos P, Fegeros K, Balaskas C, Kominakis A and Mountzouris KC, 2012. Dietary probiotic inclusion level modulates intestinal mucin composition and mucosal morphology in broilers. Poultry Science 91 (8): 1860–1868.
Willis WL and Reid L, 2008. Investigating the effects of dietary probiotic feeding regimens on broiler. Poultry Science 87 (87): 606–611.
Zare Shahneh A, Shoorang P and Sadeghi A, 2007. Animal Science Biotechnology. Aeeizh Publication, Tehran, Iran (In Persian).
Zhou X, Wang Y, Gu Q and Li W, 2010. Effect of dietary probiotic, Bacillus coagulans, on growth performance, chemical composition and meat quality of Guangxi Yellow chicken. Poultry Science 89 (3): 588–593.